6 cenaze ailelerine verildi

  • Mercan Dağları’nda şehit düşen 6 gerillanın cenazesi, aileleri tarafından teşhis edilerek alındı.

 

Dersim’in Ovacık ilçesi Mercan Dağları’nda 4 Aralık’ta çıkan çatışmada şehit düşen ve daha sonra Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan 6 cenaze ailelerine teslim edildi.

Cihan Söylemez (Munzur) ile Akif Bedir (Azat Van) cenazeleri Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan aileleri tarafından önceki gün teslim alınmıştı. Söylemez’in cenazesi Ovacık Eğripınar’da, Bedir’in cenazesi Van’da defnedildi.

Çağla Yeleser (Veroz), Nimet Arşimet (Şervan Artizan), Nevzat Demir (Baz Colemêrg) ve Güldane Karaer’in (Nuda Karker) aileleri de dün cenazeleri teslim aldı. Yeleser’in cenazesi Dersim Ovacık ilçesinde, Arşimet’in cenazesi Amed’in Silvan ilçesinde, Demir’in cenazesi Hakkari’de ve Karaer’in cenazesinin Van’ın Özalp ilçesinde toprağa verildi.

Mihriban Ata (Jinda Jin) ve Hasret Ülger’in (Rojîn) cenazelerinin ise bugün ailelerine teslim edileceği belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü,  “Cenazelerini almak için Malatya’ya giden ailelerle görüştüğümüzde birçok cenazede kurşun izinin olmadığı ve cenazelerin karardığı söylenildi. Daha önce de bu tür durumlarda kimyasal silah kullanma sonucu cenazelerin bu duruma geldiği iddiaları var. Yine görüştüğümüz ailelerin, kimyasal silah kullanıldığı iddiasında bulunmak istediklerini ama yetkililerin, ‘böyle bir iddiada bulunduğu takdirde cenazeler verilmeyecek’ tehdidinde bulunduğu belirtildi. Aileler de ister istemez, bir an önce cenazelerini almak için bu iddiadan vazgeçti” diye konuştu.  MALATYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.