6 işgalci öldürüldü, helikopter darbelendi

.

.

  • HPG ve YJA Star gerillalarının işgale karşı direnişi kesintisiz sürüyor. Gerilla, eylemlerde 6 işgalcinin öldüğünü tesbit etti. Darbelenen bir saldırı helikopteri ise alev alarak alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap, Metîna ve Avaşîn Medya Savunma Alanlarında yaşanan savaşa ilişkin son verileri duyurdu. hezenparastine.com sitesinden yapılan açıklama şöyle:

“HPG ve YJA Star güçlerimiz sömürgeci Türk devletinin işgal saldırısına karşı etkili eylemler geliştirip darbeler vurarak önemli başarılar elde etmektedir. Büyük bir cesaret, kararlılık ve Apocu fedai ruh ile güçlerimizin sergilediği direniş ve Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetlerimizin geliştirdiği eylemler yeni dönem gerilla çizgisinde yakalanan düzeyi ve taktikteki zenginliği göstermektedir.
Bu temelde ve “Dem Dema Azadiyê Ye” hamlesi çerçevesinde geliştirilen eylemler şu şekildedir;

Hava Savunma Kuvvetleri tam isabetle vurdu
Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri’miz 29 Nisan günü saat 13:15’te ve saat 18:45’te Başûrê Kurdistan’ın Amediye ilçesine bağlı Kani Masi nahiyesinde bulunan işgalci TC devletine ait askeri üsse dönük başarılı iki eylem gerçekleştirmiştir. Her iki eylemde de üste bulunan işgalciler havadan bombalanmış, hedefler tam isabetle vurulmuş ve eylemler başarıyla gerçekleştirilmiştir.

Gerilla etkili vurdu, ilerleyemediler
 “Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi” kapsamında;
29 Nisan günü saat 11:00’da işgalciler Avaşin bölgesine bağlı Şehit Serdar tepesindeki savaş mevzilerine girmek istemiştir. Ancak güçlerimiz müdahale ederek işgalcilerin ilerlemesini engellemiştir.
29 Nisan günü işgalciler saat 10:00’dan 16:30’a kadar Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo alanındaki savaş mevzilerine girmek istemiştir. Bu mevzilere karşı art arda 8 kez bombardıman ve patlama yapmalarına rağmen ilerleyemeyen işgalciler herhangi bir sonuç alamamıştır.
29 Nisan günü saat 23:30’dan 01:15’e kadar Avaşin bölgesine bağlı Mamreşo, Şehit Serdar, Mervanos alanlarına indirme yaparak buradaki güçlerini takviye edip ölü ve yaralılarını alandan uzaklaştırmıştır. Aynı zamanda saldırı helikopterleri ile Mamreşo, Gundê Mamreş, Dola Şîvê, Mervanos, Şukê Boğazı, Kani Ga, Şehid Serdar ve Şehit Dilgêş alanları bombalanmıştır.
29 Nisan günü saat 07:30’da Zap bölgesine bağlı Nêrwe Boğazı’na yerleşmek isteyen işgalciler denetim altına alınarak güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Üç koldan etkili bir şekilde vurulan işgalcilerden 3’ünün cezalandırıldığı tespit edilmiştir. Buradaki işgalciler aldıkları darbe sonrası bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.
29 Nisan günü işgalciler Zap bölgesine bağlı Şehit Mervan tepesine konumlanmak isterken, bir saldırı helikopteri hedeflenerek vurulmuştur. Ağır darbe alarak alev alan saldırı helikopteri alandan uzaklaşmak zorunda kalmıştır. Şehit Mervan tepesindeki çatışmalar yer yer akşama kadar devam etmiş, cezalandırılan ve yaralanan işgalci sayısı netleştirilememiştir.
29 Nisan günü saat 17:50’de Zap bölgesine bağlı Şehit Serxwebun tepesinde konumlanan işgalcilere dönük bir eylem gerçekleştirilmiştir. 3 işgalcinin içinde olduğu mevzi hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu mevzi tümden imha edilirken, içindeki 3 işgalci de cezalandırılmıştır. Ayrıca bu tepedeki diğer işgalciler de hedeflenerek darbelenmiştir.
Bu eylemlerde toplamda 6 işgalci cezalandırılmış, 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir.

Sonuçsuz bombardımanlar sürüyor
Zap, Metina ve Avaşin alanlarına yönelik helikopter ve savaş uçakları ile yoğun bombardımanlar gerçekleştirilmiştir.
Yapılan bombardımanların ayrıntıları şu şekildedir:
29 Nisan günü saat 07:30’dan 09:30’a kadar Zap bölgesine bağlı T Harfi alanı uçaklarla 2 kez bombalanmıştır.
29 Nisan günü saat 23:00’dan 01:00’a kadar Zap bölgesine bağlı Küçük Cilo ve T Harfi alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.
29 Nisan günü saat 23:00’dan 01:00’a kadar Metina bölgesine bağlı Zendura tepesi, Kêste ve Derarê alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.
30 Nisan günü saat 04:00’da Metina bölgesine bağlı Derarê arazisindeki Şehit Serhed tepesi keşif ve savaş uçağıyla 3 kez bombalanmıştır.
Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”

BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.