Haftalardır hummalı bir çalışmayla rengarenk pankartlar hazırlayan İsviçreli kadınlar, 7 bin tutsağın direnişini duyurmak için eylemlerini başlattı.

HÜLYA EMEÇ/ZÜRİH

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Colemêrg Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlatılan, 7 bin tutsağın da ardından girdiği süresiz dönüşümsüz açlık grevi kritik aşamada devam ediyor.

Açlık grevi direnişlerine uluslararası alandan destekler gelirken, İsviçreli ve Enternasyonalist Feminist Kadın Hareketleri, 7 bin tutsağın direnişini duyurmak için “7000  pankart” şiarıyla yaratıcı bir eylem başlattı.

Haftalardır hummalı bir çalışma yürüten kadınlar, rengarenk pankartlar hazırladı. “Biz bu direnişin sesini duyduk, sıra bu sesi duyurmakta” sloganıyla gerçekleştirilen eylem kapsamında kadınlar İsviçre’de evlerinin balkonuna, iş yerlerine, köprülere, caddelere, sokaklara, apartmanlara, tren ve tramvaylar başta olmak üzere birçok yere astıkları pankartlarla hem Öcalan üzerindeki tecride hem de bu tecridin kaldırılması için yürütülen açlık grevlerine dikkat çekiyor.

Duyan katıldı, eylem büyüdü

Eylem komitesinde yer alan Anna Chandar, “Kadınlar olarak uluslararası dayanışmayı Leyla Güven ve zindanlar öncülüğünde yürütülen direnişin daha görünür kılınmakla başlayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden de haftalar öncesinden bir grup kadınla pankart hazırladık. Sonrasında duyan herkes destek vermeye başladı. İsviçre geneline eylemimizi yaydık ve şu an 7 binden fazla pankartımız İsviçre’nin  kamusal alanlarında, sokaklarda, balkonlarda dalgalanıyor” dedi.

Siz de bir şey yapın

“Bir şey olmaz demeyin, bir şey yapın” diyerek harekete geçtiklerini dile getiren Chandar, “Kimse ölmeden eylemin bitmesini istiyorum. Tabii öncelikli olarak taleblerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Bizler de İsviçre’den bir duyarlılık oluşturarak Türkiye üzerinde bir baskı uygulamaya çalışıyoruz. Bir şeyler yapmak güzel. Sessiz kalmayalım. Her gün cezaevindekilerin durumu daha da ağırlaşıyor. Herkes bulunduğu yerden birşeyler yapmaya devam etsin” şeklinde konuştu.

‘Kadınlar direnişe ses veriyor’

Birçok yere asılan farklı dillerde yazılmış pankartlardan bazılar şu şekilde: “Direnişin sesiyiz”, Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır, Öcalan”, “Zindanların sesini duyun”, “Kadınlar direnişe ses veriyor”, “Leyla’ya ses olun”.