21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğine inananlar hayatta kalabilmek için tek şanslarının Fransa'nın Bugarach ve Türkiye'nin Şirince köylerine kaçmak olduğunu düşünüyor.

Köyün kapasitesinin çok üstünde ziyaretçi bekleyen Şirince'de güvenlik önlemleri artırılmaya başlandı. Normal dönemde 10 kişilik jandarma timinin görev yaptığı Şirince'ye 21 Aralık'ta komando ve istihbarat birimlerinde görev yapan personelin de aralarında yer aldığı çok sayıda resmî ve sivil takviye kuvvet görevlendirileceği bildirildi. Alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında köy okuluna sağlık ekipleri de yerleştirilecek.
Şirince'nin çok güçlü bir enerjisi olduğuna inanan ezoterikçiler, bu enerjinin onları evrende belirli bir yere ulaştıracağına inanıyor. Bazıları da Hz. Meryem'in göğe yükseldiğine inanılan yere yakın olan Şirince'ye Hz. İsa'nın gelip kendilerini kurtaracağı görüşünde.

Bugarach'ta uçuş yasağı

Öte yandan, Fransa'daki Bugarach köyü yetkilileri de hükümetten yardım istedi. Aşırı kalabalığı önlemek için Bugarach'ın bin 231 metre yüksekliğindeki tepesine 19-23 Aralık tarihleri arasında tırmanma yasağı getirilmesi planlanıyor. Ayrıca tepe üzerinde uçuş yasağı ve Bugarach köyüne ziyaretçi kısıtlaması da Fransız hükümetinin almayı planladığı önlemler arasında.


Rusya'da panik
Rus halkı arasında da 21 Aralık'ta dünyanın sonunun geleceğine inananların sayısı bir hayli fazla. Hatta istenmeyen olaylar da yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda 19 yaşındaki bir genç, medyada yer alan haberler nedeniyle yaşadığı panik neticesinde, dört kişiyi yaraladı. Yaralananlar arasında üç yaşında bir çocuk da bulunuyor.

Kıyamet partileri

Sadece'de Rusya'da değil Ukrayna'da da panik söz konusu. Bazıları marketlere akın ederek son güne hazırlıksız yakalanmama derdinde. Aldıklarını da sığınaklarda tutuyorlar. Ukraynalı Andrey İlçenko, “Kıyamet için gıda maddesi ve içecek alıyor, sonra da sığınaklarımıza inip kapağı üzerimize kapatıyoruz“ şeklinde konuşuyor.
Bu arada Paris, Berlin ve Brüksel başta olmak üzere Avrupa'nın pek çok kentinde cuma günü “Kıyamet Partileri“ düzenlenecek.

‘Daha 500 milyon yıl var’

“Faszination Apokalypse” adlı kitabın yazarı Thomas Grüter, Güneş'in artan enerji kapasitesi nedeniyle dünyanın 500 milyon yıl içinde çok ısınacağı için muhtemelen yaşanmaz hale geleceğini ve 1,5 milyar yıl içinde de okyanusların kaynayacağını söylüyor. Grüter bu nedenle, şimdilik endişelenecek bir şey olmadığını kaydediyor.
 Dünyanın 500 milyon yıl içinde çok ısınacağı tahmin ediliyor.

FRANKFURT