Abbas 11 yıl sonra İsrail’e gitti

Dünya Haberleri —

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas

  • Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 11 yıl sonra İsrail’e ilk resmi ziyaretini yaparak ülkenin Savunma Bakanı Benny Gantz ile bir araya geldi.

İsrail Savunma Bakanlığı Basın Ofisi’nden dün yapılan yazılı açıklamaya göre; Gantz, Abbas'ı 28 Aralık Salı gecesi Roş Haayin kentindeki evinde misafir etti ve görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. Gantz da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede ekonomi ve sivil alanda alınacak tedbirler ile güvenlik koordinasyonunu güçlendirmeyi ele aldıklarını duyurdu. İsrail ile ilişkilerden sorumlu Filistin Sivil İşler İdaresi Başkanı Bakan Hüseyin el-Şeyh de Twitter’dan yaptığı açıklamayla görüşmeyi doğrulayarak, güvenlik, ekonomik ve insani konuların konuşulduğunu ifade etti. 

Son görüşme 2010’daydı

Filistin ve İsrail üst düzey yetkilileri bölgedeki gerginlik ve taraflar arası anlaşmazlıklar yüzünden yıllardır görüşmüyordu. 

Abbas, barış görüşmeleri kapsamında 2010 yılında İsrail'e düzenlediği son resmi ziyaretinde, dönemin başbakanı Benyamin Netanyahu ile bir araya gelmişti. İki ülke arasındaki barış görüşmeleri ise 2014 yılından bu yana yapılamıyor. 

TEL AVİV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.