ABD kararı ve işgal saldırıları kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarına ve PKK’nin 3 öncü kadrosu hakkında ABD kararına karşı Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların eylemleri sürüyor.

 

Avrupa kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırılarını ve PKK’nin 3 yöneticisi hakkında ABD kararını protesto etti.

Almanya'nın Frankfurt kentindeki düzenlenen mitinge Mannheim ve Hanau'da yaşayan Kürdistanlılar da katıldı.

Mitingdeki konuşmalarda gerilla direnişi selamlanarak, "Saldırılar Garê'deki gibi boşa çıkarılacak" mesajı verildi.

Başkent Berlin'de ise hem işgal saldırıları hem de PKK’nin 3 yöneticisi hakkında ABD’nin kararı protesto edildi. Kürdistanlılar, ABD elçiliğinin önünde bir araya gelerek, "Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan onurumuzdur, onurumuza dokunamazsınız" pankartını açtı.

Hamburg

Düsseldorf’ta da aynı amaçla bir eylem düzenlendi. NRW eyaletinde yaşayan Kürdistanlılar, ABD konsolosluk binası önünde bir araya geldi. Eylemde 3 PKK yöneticisi için “Onlar terörist değil halkının onurlu mücadelesini yürüten siyasetçilerdir”, “Türk devleti soykırım uyguluyor ABD ve NATO suç ortağıdır” yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde ayrıca Türk devletinin işgal saldırıları sloganlarla protesto edildi. Eyleme AGİF, YDG üyeleri de destek verdi.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da yaşayan Kürdistanlılar da ABD konsolosluğu önünde bir araya geldi. ABD'nin hedef aldığı öncü kadroları selamlayan Kürtler, "Katil Erdoğan", "Diktatör Erdoğan” ve “Öcalan için özgürlük” sloganlarını attı.

Eylem boyunca konuyla ilgili İngilizce bildiri okuyup dağıtan Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırısına karşı gerilla direnişi de sahiplendi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.