ABD’de okula saldırı: 3 ölü, 7 yaralı

Dünya Haberleri —

.

.

  • ABD'nin Missouri eyaletinde silahlı bir kişi, yerel saatle 09.00’da St Louis kentindeki Görsel ve Performans Sanatları Lisesi’ne girerek saldırı gerçekleştiridi.

Okul binasının kilitli olmasına rağmen saldırganın nasıl içeri girebildiği netleştirilemedi. Görgü tanıkları, çok sayıda kişinin saldırganın kullandığı silahın tutukluk yapması sonucu sağ kaldıklarını aktarıyor. 

Saldırgan eski öğrenci
Saldırı hakkında açıklama yapan yerel polis şüphelinin 19 yaşında eski bir öğrenci olduğunu açıkladı. Polisle çatışmaya giren şüpheli daha sonra vurularak öldürüldü. Yaklaşık 400 öğrencinin bulunduğu okula düzenlenen saldırının nedeni belirsiz.
Yerel basına bilgi veren polis yetkilileri bir genç kızın okulda, bir öğretmenin ise hastanede öldüğünü söyledi. Yaralanan yedi öğrencinin ise hayati tehlikesi bulunmuyor.

Ölmeye hazır mısın?
St Louis polis komiseri Michael Sack, okuldaki güvenlik görevlilerinin olayı hızlı bir şekilde polise bildirdiğini belirtti. Saldırganın yaklaşık bir düzine dolu şarjör taşıdığını belirten Sack, “Çok daha kötü olabilirdi” dedi.
Yerel haber kanalı KMOV’a konuşan bir öğrenci, saldırganın bir arkadaşına doğru yürüdüğünü ve “Ölmeye hazır mısın?” diye sorduğunu söyledi. 
16 yaşındaki Taniya Gholston ise sınıfta saldırganla yüz yüze geldiğini, saldırganın kendisini vurmaya çalıştığını dile getirdi: “Koşmaya çalışıyordum ama koşamadım. Göz göze geldik. Silahı tutukluk yaptı ve o sayede kurtulabildim.”

Polis, saldırganın okuldan geçen yıl mezun olduğunu ve suç geçmişi olmadığını söyledi. MiSSOURİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.