Adalet arayışı 5 ayı geride bıraktı

  • Urfa Adliyesi önünde 150 gündür tüm zorlu koşullara rağmen “adalet” arayışını sürdüren Ferit Şenyaşar, ”Hukuk devleti işlemiyor. Katilleri koruyan savcılar var. Bu suça ortak olan herkes bir gün hukuk önünde bu yaptıklarının hesabını verecek” dedi.

 

EMRULLAH ACAR - MA/URFA 

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın adalet arayışı 5’inci ayını geride bıraktı. “Artık sabrımız kalmadı” diyerek 9 Mart 2021’de “Adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde nöbet eylemi başlatan Şenyaşar ailesi, aylardır büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü nöbet eylemi boyunca, birçok kez baskıya, şiddete maruz kaldı, gözaltına alındı. Bir an olsun adalet arayışından vazgeçmeyen Şenyaşar ailesi, her gün yeni bir umutla Urfa Adliyesi önüne gelerek, nöbet eylemini sürdürdü. 5 aylık “Adalet” arayışı süresi boyunca Emine ve Ferit Şenyaşar, hiçbir gerekçe gösterilmeden 6 kez gözaltına alındı. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve toplumun farklı kesimlerinden binlerce kişi Şenyaşar ailesinin adalet arayışının yanında durarak, mücadelelerine ortak oldu. 

14 Haziran 2018’de işlenen katliama dair iki ayrı dava dosyası açıldı, işyeri ile ilgili görülen dava dosyasında 2 Nisan 2021’de tarihinde karar çıktı. Meşru müdafaa yaparak ailesini savunan Fadıl Şenyaşar’a, 37 yıl 9 ay ceza verildi. Suruç Devlet Hastanesi’nde yaşanan saldırıya ilişkin ise soruşturma hala tamamlanmadı. Aradan geçen 3 yıl içinde dosya açılmadan 8 savcı değişti. 

5 aydır buradayız 

Devletin bir kurumunda kameraların önünde açık bir katliam gerçekleştiği için nöbet eylemine başladıklarında bu kadar uzun süreceğini ön göremediklerini dile getiren Şenyaşar, “Nöbete başlarken eylemimizin kısa süreceğini adaletin yerini bulacağını ümit etmiştik ama düşündüğümüz gibi olmadı. Adalet mücadelemiz 150’inci gününe girdi. 5 aydır buradayız. Adalet nöbetine başlarken havalar soğuktu şuan yazın kavurucu sıcakları altında mücadelemize devam ediyoruz. Tenimizin, elbiselerimizin rengi güneşin altında değişti, üstüne adalet yazdığımız kağıtlar yıprandı, yazı soldu ama adalet beklentisi sağlanamadı. Zulüm altında mücadelemizi sürdürüyoruz ve adalet yerini bulana kadar da sürdürmeye kararlıyız” diye konuştu.  

Annem her geçen gün yıprandı 

Her geçen gün annesinin hastalıklarının arttığını sözlerine ekleyen Şenyaşar, annesinin sağlık sorunlarına karşı tedaviyi kabul etmediğini söyledi. Şenyaşar, “Ben bir şekilde zulüm altında direniyorum ve ayakta kalmaya çalışıyorum ama annem benim gibi dinç bir vücuda sahip değil. Her geçen gün yıpranıyor. Kalp hastalıkları var, gözlerinde görme kaybı var, dizleri ameliyat olması gerek. Dinlenmesi gerek ama annem adalet sağlanmadan tedaviyi kabul etmiyor” dedi. Adliye binası önünde sürdürdükleri mücadelenin salt oturma eyleminden ibaret olmadığının altını çizen Şenyaşar, herkes için adalet talep ettiklerini söyledi. 

Adalet mücadelesi verdikleri için 6 kez hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıklarını ve birçok kez darp edildiklerini hatırlatan Şenyaşar, “Ancak biran olsun mücadelemizden vazgeçmedik. Sesimizi kısmaya çok çalıştılar ama biz kararlı bir şekilde devam etme kararı aldık” dedi.

Katilleri koruyan savcılar var

Türkiye geneli 14 baronun başkanlık düzeyinde dava dosyalarını takip ettiği bilgisini paylaşan Şenyaşar, destek sunan baro sayısını arttırmak için adli tatilin bitmesinden sonra bütün barolara çağrıda bulunacaklarını sözlerine ekledi. Baro başkanları ile birlikte Urfa Adliyesi önünde “Adalet” diye haykıracaklarını ifade eden Şenyaşar, savcıları göreve davet edeceklerini belirtti. Adalet mücadelelerini her geçen gün daha da büyüteceklerini dile getiren Şenyaşar, “Hukuk devleti işlemiyor. Katilleri koruyan savcılar var. Bu suça ortak olan herkes bir gün hukuk önünde bu yaptıklarının hesabını verecek” şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.