
DTK Sağlık Meclisi'nden bağımsız bir doktor heyetinin İmralı Adası'na gitmesi için de Adalet Bakanlığı'na 10 Temmuz'da başvuruda bulunulmuştu. Başvurunun üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Bakanlık yetkililerinden henüz bir yanıt verilmediği öğrenildi.
Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile 1 Temmuz'da yaptığı görüşmenin ardından sağlık sorunlarının devam ettiği ve sağlıklı bir tedavi için İmralı Adası'na bağımsız bir doktor heyetinin gelmesi yönünde çağrı yapmıştı. Çağrının ardından TTB, DTK ve İHD sağlık komisyonları ile bölge tabip odaları bu konuda Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu.
ANKARA
KESK'lilerden 'İmralı' faksı
KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, İmralı'ya bağımsız sağlık heyetinin gönderilmesi talebiyle Adalet Bakanlığı'na faks gönderdi. Ofis Postanesi'nden Adalet Bakanlığı'na faks gönderme işleminden önce basın açıklaması yapıldı. KESK Diyarbakır Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Karaaslan, sağlık heyetinin İmralı'ya gitmesinin artık zorunlu hale geldiğini söyledi. Bağımsız sağlık heyeti talebinin derhal kabul edilmesini isteyen Karaaslan, "Sayın Öcalan'ın müzakere süreçlerini yürütebilmesi için ortamı misyonuna uygun hale getirmelidir. Sayın Öcalan'ın bağımsız doktorlar heyeti isteğinin kabul edilmesi için bugün Adalet Bakanlığı'na faks göndereceğiz. Talebin kabul edilmesi için ülkenin ve kamuoyunun rahatlaması bakımından önemli rol oynayacaktır" diye konuştu.