Adalet için çalışıyor

Kadın Haberleri —

Fince Akman

Fince Akman

  • Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti eyleminde onlarca kez gözaltına alınan Fince Akman, adalet için Yeşil Sol Parti’nin seçim çalışmalarında yer alıyor. 

Ezilen, ötekileştirilen ve adalet için mücadele veren tüm toplumsal kesimlerin buluştuğu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Kurdistan ve Türkiye’de çalışmalarını sürdürüyor. Yeşil Sol Parti’nin çalışmalarına destek verenlerden biri de hasta ve infazı yakılan tutsaklar için yaklaşık bir yıl boyunca İstanbul’un hemen hemen her noktasında Adalet Nöbeti eylemini sürdüren tutuklu yakınlarından Fince Akman.

Başta Silivri Cezaevi’nde tutulan oğlu Yakup Akman ve diğer tüm hasta tutsaklar için birçok tutsak yakınıyla sürdürdüğü eylemlerde polis işkencesine maruz kalan ve onlarca kez gözaltına alınan Akman, gerçek adaletin tesis edilmesi için seçim çalışmalarına katılıyor. MA'dan Ergin Çağlar'a konuşan Akman, Kürt kimliğinden dolayı uzun yıllar devlet baskısı ve zulmüne maruz kaldığını; bu zulme kendisiyle birlikte 7 çocuğunun da uğradığını belirtti. Geçen yıl onlarca tutsağın katledildiğini hatırlatan Akman, hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarıyla adalet için yola koyulduklarını söyledi. Tutuklu yakınlarıyla beraber, cezaevlerinden tabutlar çıkmasın diye Adalet Nöbeti eylemi başlattıklarını anımsatan Akman, şunları söyledi: “Madem adliyelerde ‘adalet’ yazıyor o zaman adaleti bu yerlerde isteyeceğiz, dedik. Bütün eylemlerde ne adaleti tanıdılar ne de anneleri. İşkence, kaba dayakla şiddet uygulandı. Geçen hafta oğlumun görüşüne gittim, işkencenin devam ettiğini söyledi. Cezaevlerinde hasta ve infazı yakılan tüm tutsaklar, tüm mağdurlar için eylemlerimizi sürdürdük.”

AKP-MHP'yi göndermeliyiz

İktidarın cezaevlerine dönük politikasını devam ettiğini kaydeden Akman, buna karşı Yeşil Sol Parti ile alanlarda olduklarını dile getirdi. Akman, bu seçimlerde AKP-MHP’yi göndermeleri halinde birçok şeyin değişeceğini vurgulayarak, “AKP giderse cezaevlerinde yaşananlar son bulur. Bu dertten kurtulmak için gece gündüz çalışıyoruz. Erdoğan gitmezse de mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkes sandığa gittikten sonra oyuna sahip çıkmalı. Bu seçimler, varlık, yokluk ve kurtuluş olarak görülmeli. Oyumuza sahip çıkarsak başarırız” şeklinde konuştu.

Korkacak kimse kalmadı

Seçim çalışmalarında edindiği izlenimleri paylaşan Akman, şunları ekledi: “Daha önce Erdoğan’a oy veren fakat bugün ondan razı olmayan çok sayıda kişi var. Artık Erdoğan’dan korkacak kimse kalmadı. Herkes ondan kurtulmak istiyor. Bu seçimler vicdan seçimi. Tüm kadınlar ve anneler seçimlerde aktif olmalıdır. Özellikle de çocukları cezaevlerinde olanlara ‘Çocuklarımızı kurtaralım’ diyorum. Bugün sadece Kürtler değil, her kesimden cezaevinde olan mağdurlar var.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.