Adalet Nöbeti sürüyor

Adalet Nöbeti

Adalet Nöbeti

  • Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti, 8 kentte devam ediyor.

Amed’de Tutuklu Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Rêzan (Bağlar) ilçe binasında 77. gününde.

Êlih’te, tutsak yakınları ve sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği Adalet Nöbeti 19. gününde. Şükriye Acar, Kürt halkına reva görülenin baskı ve zulüm olduğunu belirterek, “Dilimize, kültürümüze, varlığımıza, değerlerimize sahip çıkarak buna karşı mücadele yürütebiliriz. Birliğimizi oluşturursak daha da güçlü oluruz” dedi.

Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) Mersin’de başlattığı Adalet Nöbeti, 78. gününde dernek binasında devam ediyor.

Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Derneği'nin (AATUHAY-DER) sürdürdüğü Adalet Nöbeti, 78. gününde.

Wan’da tutsak yakınları ile TUHAY-DER’in başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 77. gününe girdi.

Mêrdîn’de DBP İl Örgütü binasında Barış Anneleri ve tutuklu yakınlarının sürdürdüğü Adalet Nöbeti eylemi devam ediyor. Dêrik ilçesinden gelen eylemcilerin sürdürdüğü eyleme, anneler yöresel kıyafetleriyle katıldı.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbeti, 70. gününde DEM Parti Küçükçekmece İlçe Örgütü binasında devam etti. Nöbet eylemcilerine KAYY-DER, ANYAKAYDER ve Devrimci Emekliler Sendikası yöneticileri tarafından destek ziyaretlerinde bulunuldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.