Adalet Nöbeti’ne polis saldırısı

  • HDP’nin, tutuklu Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde düzenlediği Adalet Nöbeti’ne yönelik polis saldırısında, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı.

HDP, Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararına rağmen serbest bırakılmayan Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti başlattı. Nöbet eylemine saldıran polis, Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu'nu darp ederek gözaltına aldı. Polis, görüntü çekmek isteyen gazetecileri de darp etti. Salih Gergerlioğlu ile birlikte Artı Tv kameramanı Nazım Fayık, HDP Ankara İl Örgütü yöneticisi Bahadır Demircan, Çankaya İlçe Örgütü yöneticisi Ali İlhan Daşkaya ve Melek Çetinkaya darp edilerek gözaltına alındı. 

Saldırıya rağmen devam

Saldırıya rağmen Adalet Nöbeti’ne devam eden HDP'liler açıklama yaptı. HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun AYM kararına rağmen hala özgürlüğünden yoksun bırakıldığını söyledi. Gözaltına alınanların serbest bırakılması gerektiğini vurgulayan Gülüm, "Gergerlioğlu hakkında verilen karar dahilinde, Leyla Güven ve partimize açılan davalar da hukuksuz. AYM hukuksuz kararları görüşmeyi erteliyor. Yaşanan bu hukuksuzluklar için bir araya geldik. Her zaman olduğu gibi demokratik hakkını kullanımını engelleyenler, arkadaşlarımızı gözaltına aldılar. Haksız hukuksuz gözaltına alınanlar serbest bırakılsın. Gergerlioğlu halkın iradesidir, haksız hukuksuz yere cezaevinde tutmakla suç işliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Milletvekilleri, Sincan Cezaevi Kampüsü önünde saat 17.00’ye kadar nöbet eylemlerini sürdürdü. Milletvekili danışmanları ve gazetecilerin nöbet alanına girişlerine izin verilmedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.