Adalet Nöbeti’ni ziyaret

Adalet Nöbeti, İstanbul

Adalet Nöbeti, İstanbul

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul’da Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınlarını ziyaret etti.

Türk cezaevlerindeki PKK ve PAJK’lı tutsakların, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım’da başlattığı dönüşümlü açlık grevi, 93. günde. Tutsak yakınları öncülüğündeki Adalet Nöbeti de 8 kentte devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul’da Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) öncülüğünde sürdürülen Adalet Nöbeti eylemini dün ziyaret etti. DEM Parti Sultanbeyli İlçe Örgütü’nde 78. gününde devam eden nöbet eyleminde tutsak yakınlarıyla bir araya gelen Hatimoğulları, burada alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. Adalet Nöbeti sürdürücülerinden Fince Akman, İmralı’dan haber alamama halinin üç yılı doldurduğunu hatırlatarak, “Biz artık savaştan, kandan yorulduk. Abdullah Öcalan’a dönük tecrit kaldırılmadıkça bu ülkeye barış gelmeyecektir. Biz artık barış zamanıdır, diyoruz. Sayın Öcalan’ı ve tutsak yakınlarımızı özgür bırakmadıkları sürece bu eylemi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bu karanlık tablodan çıkmak için adım atılmalı

Ardından söz alan Tülay Hatimoğulları, nöbet eyleminde yer alan tutsak yakınları ve mücadelelerini selamlayarak konuşmasına başladı. Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan eylem ve etkinliklerin önemine değinen Hatimoğulları, şunları söyledi: “İmralı tecridinin kaldırılması ve İmralı’dan Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış tecrit rejiminin sonlanması için bugün Kurdistan’ın dört bir yanında eylem ve etkinlikler başlatılmış durumda. Cezaevlerinden açlık grevinde olan tutukluların yaptıkları açıklamalara baktığımızda süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerine seçimlerden sonra başlayabileceklerini belirtiyorlar. Cezaevlerindeki bu durum ağırlaşmadan, Türkiye’nin içinde bulunduğu bu karanlık tablodan çıkılması için adım atılmalı. Bakın yine burada annelerimiz ‘Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için zindanlara ses olalım’ şiarıyla eylemlerini sürdürüyor. Bunu Türkiye’de ki tüm halkların duyması özellikle de Türk annelerin duyması lazım. Bugün çocuğu kargo kutusunda teslim edilen bir anne ‘barış istiyorum’ diyorsa bunu tüm asker anaları da duymalı.”

Kandan beslendiğiniz yeter

Hatimoğulları, sözlerini şöyle sürdürdü: “Analarımızın ve zindanlarda devam eden eylemlerin temel amacı, Kürt sorununun barışçıl çözümüdür. Türkiye halkları olarak bizim birbirimizle sorunumuz yoktur. Biz eşit yurttaş olmak, anayasal güvence istiyoruz. Bunu halklara çok gören iktidara; kandan çatışmadan beslendiğiniz yeter, diyoruz. Analarımızın talepleri bizim taleplerimiz, verdikleri mücadele bizim mücadelemizdir. Mevcut egemen zihniyet bu süreci böyle el almak zorundadır. Biz sorunların demokratik temelde çözümünü talep eden DEM Parti olarak, ‘gelin tecridi hep beraber kaldıralım ve Kürt sorununun çözümü için diyalog sürecini hep beraber başlatalım’ diyoruz. Kürt halkı barışı çoktan hak etti. Gelin barış köprüsünü hep beraber kuralım.”

Hatimoğulları, Adalet Nöbeti ziyaretinin ardından Sultanbeyli Kent Merkezi Meydanı’nda DEM Parti Sultanbeyli Belediyesi Eşbaşkan adaylarının tanıtımı için halk buluşması programına katıldı. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.