Adalet sağlanmadan nöbet bitmeyecek

  • Ferit Şenyaşar: "Son iki haftadır her gün yetkililer zor kullanarak kolluk kuvveti ile bizi adliye binası önünden uzaklaştırmaya çalışıyor. Son iki gündür bu baskı bizim kararlığımız karşısında kalktı." 

Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 536. gününe girdi. Anne ve oğlunun adliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda oturması, 8 Ağustos tarihinden itibaren valiliğin “kamu binası önünde eylem etkinlik yapmak yasak” kararına dayandırılarak engelleniyordu. Aile, kararlı duruşuyla adliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda nöbetini sürdürüyor.  Ailenin fotoğrafını çekmenin serbest olduğunu belirten polisler, valiliğin “Kamu binası önünde eylem etkinlik” yasağını gerekçe göstererek görüntü çekimi yapmanın yasak olduğunu ileri sürdü. Polisler basın çalışanlarını, görüntü almaları durumunda haklarında “yasal işlem” başlatmakla tehdit etti. Aile günlük  basın açıklamasını “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırıla alanda yaptı. Ferit Şenyaşar, şöyle konuştu: "Bu nöbet boyunca Vali, Güvenlik Şube Müdürü, İl Emniyet Müdürü değişti. Bugün 4. Cumhuriyet Başsavcısı göreve başlayacak. Gelen herkes aynı yöntem ve baskıyla zor kullanarak bizi adliye binası önünden uzaklaştırmaya çalışıyor. Son iki haftadır her gün yetkililer zor kullanarak kolluk kuvveti ile bizi adliye binası önünden uzaklaştırmaya çalışıyor. Son iki gündür bu baskı bizim kararlığımız karşısında kalktı. Gelen herkes bizim kararlı olduğumuzu anlayarak geri adım atıyor. Türkiye bir hukuk devleti ise gereğinin yapılmasını istiyoruz. Adalet Nöbeti’ne başlarken ‘taleplerimiz karşılanmadan biz buradan ayrılmayacağız’ demiştik. Bir ölüm olacaksa bu adliye binası önünde olsun. Taleplerimiz tamamıyla hukukidir. Devlet hastanesinin içinde üç insan katledildi, devletin iki ambulansı kullanılamaz hale getirildi. Bir kardeşim de dört yıldır hukuksuz yere tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu hukuksuzluk tarihe geçti.” Ferit Şenyaşar; “Adliye binası içinde basın açıklaması yapmak, görüntü almak herkese serbest ama bize yasaklandı. Bundan kaynaklı açıklamamızı müştemilatın dışında yapıyoruz. Anne adliye binası girişinde nöbeti sürdürüyor. Anne vicdanlı insanlara sesleniyor. Vicdanlı yetkililer biz insanız diyorsa rahat uyumamaları gerekiyor. Ortada biz zulüm var ve adalet arayan bir anne var. Talepleri bir an önce karşılansın. Bu zulmü bütün Türkiye izliyor.” 

Nöbetlerini kararlılıkla sürdüren aileye, Urfa Tabip Odası destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret esnasında konuşan Urfa Tabip Odası Sekreteri Fırat Erkmen, “Hastaneler insanlara şifa dağıtılan, can vermesi gereken mekanlarken sağlıkçıların önünde ciddi bir katliam yapıldı. Görüntülerin, sağlıkçı arkadaşların ifadelerinin olmasına rağmen dört yılı aşkın süredir adaletsizlik devam ediyor. Adaletin sağlanması gerekir” dedi.   URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.