Adil dağıtılırsa yoksuluk olmaz

  • Tarım işçilerine bayram ziyaretinde bulunan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “Ülkenin kaynaklarının adil dağıtımı sağlanabilirse bu yoksulluk ve sefalet yaşanmayacak. Oysa biliyoruz ki kaynaklar yandaşlara gidiyor, ranta gidiyor, savaşa gidiyor” dedi. 

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri, Ankara İl ve İlçe yöneticileriyle birlikte Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde soğan tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçilerini ziyaret ederek Ramazan bayramlarını kutladı.

İşçiler, çadırlarını tek tek ziyaret eden Sancar’a yaşadıkları sorunları anlattı. İşçiler, barınma, su, elektrik, temizlik konusunda yaşadıkları sorunların çözümü için destek isterken, Sancar, işçilere sorunlarının çözümü için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Ziyaretin ardından konuşan Sancar, “Burası mevsimlik tarım işçilerinin bir bölümünün yaşadığı Şereflikoçhisar’ın bir köyüne yakın bir bölge. Çadırlarda yaşayan bin 500’e yakın insan var. Bunların 700’ü doğrudan tarlalarda emek sarf ediyor. Büyük bir kısmı Urfa’nın Suruç ve Siverek ilçelerinden ve Mardin’in Derik ilçesinden gelmişler. Ayrıca burada Suriyeli göçmen kardeşlerimiz de var. Onların da büyük bir kısmı Urfa’da ikamet ediyor” diye konuştu. Sancar, işçilerin zor bir yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, “Şartları anlatmaya gerek yok. Gerçekten sefalet şartları bunlar. İnsanlık onuruna yaraşır asgari bir yaşamın herhangi bir gerekliliği, şartı burada sağlanmıyor. Çok zor şartlarda hayatlarını sürdürüyorlar. Çok sayıda çocuk var, eğitim imkanlarından yoksunlar. En büyük ihtiyaçları su ve elektriktir. Bunları herkes dile getiriyor. Buna benzer yaklaşık 10 bölge daha bulunuyor. Yani toplamda 15 bin insan şimdi bu mevsimde bu şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor. Neden bu ağır şartlarda hayatlarını kazanmak, bir ekmek için bulunmak zorundalar” dedi.

Kaynakların adil dağıtımı sağlanabilirse bu yoksulluk ve sefaletin yaşanmayacağını vurgulayan Sancar, şunları ifade etti: “Oysa biliyoruz ki kaynaklar yandaşlara gidiyor, ranta gidiyor, savaşa gidiyor. En ağır şartlarda çalışan işçi kesimini mevsimlik tarım işçileri oluşturuyor. En ağır şartlarda emekleri sömürülen, insanca yaşam şartları ellerinden alınan bütün insanlarımız için mücadelemizi her şart altında sürdüreceğiz.”  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.