Adile'nin eşi kayyuma yapıştı

.

.

  • Kayyum yönetimindeki Batman Belediyesi’ne sınavsız giren AKP’li Adile Gürbüz’ün eşi Metin Gürbüz, “Özel kalem” üzerinden kadroyu alındıktan sonra kültür müdürü yapıldı, ardından kayyum yardımcılığına getirildi. 

Kayyum yardımcısı olduğu Batman’dan Osmaniye’ye tayini çıkan Ali Osman Bilgin’in adı rüşvet ve yolsuzlukla anılıyor; yerine atanan Metin Gürbüz’ün belediyedeki yükselişi ise dikkat çekiyor. Bir dönem AKP Batman İl Başkan Yardımcılığını yürüten ve 2015 seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan Adile Gürbüz'ün eşi Metin Gürbüz, sınavsız bir şekilde girdiği Batman Belediyesi’nde kayyum yardımcılığına yükseldi. 
 
Müdürlükten müdürlüğe zıplıyor
 
Kültür Merkezi Müdürlüğüne Temmuz 2021'de yükselen Metin Gürbüz, oradan da basın müdürü görevine getirilmişti.  Belediyeye yeni atanan kayyum Ekrem Canalp, Haziran'da AFAD Batman İl Müdürü Fevzi Bakır ve Belediye Basın Müdürü Metin Gürbüz’ü Başkan Yardımcılığına atadı. Belediye'de Defterdar Ali Osman Bilgin’in Osmaniye’ye atanmasının ardından bir başkan yardımcılığı görevi boşta bulunurken, dördüncü belediye başkan yardımcılığına ise atama yapılmamıştı. Bakır ve Gürbüz’ün atamasıyla birlikte başkan yardımcısı sayısı 4’e çıktı. Gürbüz'ün yetki alanları ise Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal Müdürlüğü, Spor İşleri Müdürlüğü, Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü olarak belirlendi.
 
Eşinin yeteneklisi
 
Seçilmiş Batman Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Demir, Gürbüz’ün sınavsız bir şekilde devlet memurluğu kadrosuna atandığını hatırlatarak, “Hemen akabinde eşinin tabiri yetenekli olan bu şahıs Batman Belediyesi Kültür Müdürü görevine atandı. Yetmedi yeni kayyumun gelişiyle beraber Metin Gürbüz belediye başkan yardımcılığı görevine atandı. Kendisine 8 müdürlük bağlandı” dedi. Kayyum Yrdımcılığı görevini de yürüten Batman Defterdarı Ali Osman Bilgin’in yolsuzluklarına işaret eden Demir, “Kendisine bağlı müdürlüklerin çoğunun Metin Gürbüz’e bağlanması akıllara ‘yapılan yolsuzlukları örtmek için mi görevlendirdi’ sorusunu getiriyor” diye konuştu. Ali Osman Bilgin’in yolsuzluk ve rüşvet çarkını oluşturduğunu vurgulayan Demir, şöyle devam etti: “Somut verilere dayanarak söylüyoruz. Bunlar saymakla bitmez. Eğer bir gün gerçek anlamda adaletin tecellisi için soruşturma başlatacak gerçek anlamda cumhuriyet savcıları çıkarlarsa belgeleri ile beraber elimizdeki bütün bilgileri veririz. Kayyum sistemindeki yolsuzluk ve rüşvet çarkı bütün çıplaklığıyla ortaya çıkacaktır.” MA/BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.