Adıyaman’da iki gözaltı

  • Adıyaman yapılan ev baskınlarında iki kişi gözaltına alındı.

 

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Adıyaman merkeze bağlı (Dilkîa) Uzunköy ve Azika (Yazibaşi) köylerinden Mulla Ruşen (57) ve Mehmet Tekyıldız adlı yurttaşlar, evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Jandarma tarafından gözaltına alınan Ruşen ve Tekyıldız’ın ailelerine gözaltı gerekçesi hakkında bilgi verilmedi. Adıyaman merkezde bulunan İl Jandarma Komutanlığı’na götürülen Ruşen ve Tekyıldız hakkında bir gün avukat ile görüşme kısıtlılığı getirildi.

Dilkîa köyünden gözaltına alınan Mulle Ruşen’in evinde yapılan aramalarda, kendi bestelediği şarkı sözlerine el konulduğu öğrenildi. Ruşen’in kalp hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalığı olduğu öğrenildi.  ADIYAMAN

 

Şırnak’ta iki kişi tutuklandı

Şırnak’ta mahkemeye çıkarılan 5 kişiden üçü serbest bırakılırken, iki kişi tutuklandı.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Şırnak’ın Cizre, Silopi, İdil ve Beytüşşebap ilçeleri ile Siirt’te gözaltına alınan 5 kişiden dördü polisteki ifade işlemlerinin ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.

Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen Barış Annesi Nebahat İşçi, Tevgera Jinen Azad  (TJA) aktivisti Evindar Aydın ile birlikte Rumet Çekin adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, HDP Gençlik Meclisi Üyesi Berfin Can ve Mela Sait Özdemir tutuklandı. Tutuklanan Can ve Özdemir, Şırnak T Tipi Cezaevi’ne götürüldü.

Gözaltında bulunan 16 kişi ise Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.