Adli tıp raporuna Soylu baskısı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Esra Hankulu’nun katledilmesine dair başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ümitcan Uygun, çıkarıldığı adliyede “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. 

 

Ankara Mamak’ta 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin gözaltına alınan Ümitcan Uygun ile Furkan G. ve D. C. emniyetteki sorgu ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.
Aleyna Çakır’ın da ölümünün baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun “kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Furkan G ve D.C hakkında ise suç delillerini gizlemekten adli kontrol kararı verildi.
Esra Hankulu’nun ölümüyle ilgili olarak hazırlanan adli tıp raporu basına yansıdı. Raporuna göre Hankulu’nun sağ ve sol el tırnaklarında Ümitcan Uygun’un DNA’sına rastlandı.
Aleyna Çakır’ın öldürülmesine ilişkin önceki gün twitter üzerinden açıklama yapan suç örgütü lideri Sedat Peker, bu katilleri koruyan devlet yetkililerinin isimlerini ve ilişkilerini ifşa etti. Peker, Çakır’ın dava dosyasındaki adli tıp raporunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebine göre hazırlandığını belirtti. Peker, “Aleyna Çakır kardeşimizin ölümünden sorumlu tutulan Ümitcan Uygun’un kurtulabilmesi için gerekli adli tıp raporu da şahsın babası Süleyman Soylu’nun yakın arkadaşı olduğu için gerektiği şekilde hemen hazırlanıyor” diye yazdı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.