Adli yıla Şenyaşar sergisi

  • Şenyaşar ailesi, adliye binası önünde 1 Eylül Dünya Barış Günü ve adli yıl açılış günü nedeniyle “Adalet Sergisi” açtı. 

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 543. gününe girdi. Anne ve oğlu, dün sabah erken saatlerde Urfa Adliyesi önüne geldi. Aile, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve adli tatilin bittiği adli yıl açılış günü olması nedeniyle adliye binası önünde bulunan “Şenyaşar ailesi adalet köşesi” olarak adlandırılan alanda “Adalet Sergisi” açtı. Sergide, Adalet Nöbeti boyunca çekilen fotoğraflar, Emine Şenyaşar ve adalet konulu karikatürler, 14 Haziran 2018'de yaralıların saldırıya maruz kaldığı ambulansın fotoğrafı sergileniyor. Adliyeye yolu düşen yurttaş ve avukatlar “Adalet Segisi”ni gezerek aileden maruz kaldıkları adaletsizliğe dair bilgi alıyor. 

Adli yıl açılışı, 1 Eylül Dünya Barış Günü ve Adalet Sergisi’ne dair konuşan Ferit Şenyaşar, “Hükümet yöneticileri çıkıp adli yıl açılışı için açıklama yapacak. ‘Türkiye hukuk devletidir’ diyecekler. Artık halk onların söylediklerine inanmıyor. Halk burada adliye önünde yargı yolu ile yapılan hukuksuzluğu görüyor. Bu annenin sesine kulak tıkayanlar kaybedecektir. Türkiye'nin adaletinin özeti olarak 542 gündür süren Adalet Nöbeti’ne dair burada bir ‘Adalet Sergisi’ düzenledik” şeklinde konuştu. 

 İçinde Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ve HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış’ın olduğu avukatlardan oluşan heyet, adli yıl açılışı için baro hizmet binası önünde yapılan açıklamadan sonra “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”ne kadar yürüyüş yaptı. Urfa Barosu Başkanı Mehmet Velat İzol, ailenin adalet talebinin bir an önce karşılanması çağrısında bulundu. HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış adalet sağlanana kadar aile ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi.  URFA 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.