Afgan kadınlardan ‘İş, aş, özgürlük’ eylemi

Kadın Haberleri —

foto: AFP

foto: AFP

  • Kabil yapan kadınlar, çalışma ve eğitim hayatına geri dönebilmek için taleplerini bir kez daha haykırdı. “İş, aş, özgürlük” sloganları atan kadınlar, adalet talep etti.

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Taliban’ın politikalarını protesto eden kadınlar sokaklardaydı. Kabil kent merkezindeki  bir araya gelen Afganistanlı kadınlar, “Adalet”, “Demokrasi”, “Özgürlük” sloganları eşliğinde yürüyüş yaptı. Salı günü gerçekleştirilen yürüyüşe Taliban güçleri engel olurken, kadınlar taleplerini haykırmaktan geri durmadı. Eylemi takip etmek isteyen gazetecileri alanında uzaklaştıran Taliban, fotoğraf makineleri ile kameralarına el koydu. Kadınlar da eylem görüntülerini cep telefonları ile çekerek sosyal medyada paylaştı. Yürümek isteyen kadınları engellemek için ise Taliban'ın plastik mermiler kullandığı görüldü. 

Eylem, “Afgan kadınların spontane hareketi”, “Adalet Arayan Kadınlar” ve “Kadın Birlik ve Dayanışma Grubu” çağrısıyla gerçekleşirken, her üç grubun kadın sözcüleri de eylemde konuştu. Çalışma hayatına geri dönmek, eğitim, seyahat hakkı kısıtlanmasının bir an önce kaldırılmasını isteyen Afgan kadınlar, gözaltı, tutuklama ve tehditlerin de son bulması çağrısında bulundu. Kadınlar, “İş, aş, özgürlük” sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.