Lozan’da bulunan Fraternité Kültür Merkez’inde yapılan kongrede yeni yönetim oluşturuldu. Ayrıca önümüzdeki yıllarda derneğin, kısa ve uzun vadedeki hedefleri belirlendi. Lozan Üniversitesi Kütüphanesi'ne bağışlanan kitap, arşiv ve belgelerin kısa sürede araştırmacılar için hazır hale getirilmesi, projenin akademik, kültür ve siyasi çevrelerin ilgisine sunulması için iletişim ağının geliştirilmesi, bu amaçla bir takım etkinliklerin düzenlenmesi ve kısa süre içinde bir internet sayfasının oluşturulması kararları alındı.
Yeni yönetim
Yeni yönetim ise şu isimlerden oluşturuldu: Fabrice Bolué (gazeteci), Bénédicte Savary (iletişim uzmanı), Ursula Rouiller (tercüman), Serdar Ahmed (esnaf), Christine Bolat (öğrenci), Şeyhmus Özdemir (hukukçu), İhsan Kurt (siyasetçi)... Derneğin kurucu üyesi İhsan Kurt, yeniden AFKICV Başkanlığına getirildi.
İhsan Kurt, Vanlı'nın en büyük hedefinin Kürtlerin diğer halklar gibi eşit, özgür ve barış içinde yaşaması olduğunu söyledi. Kurt, "Kürtlerin ulusal birliği, aralarındaki çelişkilerin demokratik, barışçıl ve karşılıklı toleransla çözmesi için çaba sarfetti. Üniversiteye bağışladığı kütüphanesi, bilimsel araştırmalara verdiği değerin bir göstergesidir. Bizim asıl hedefimiz, bir an önce Kürt, Türk, Arap ve Avrupalı araştırmacı ve öğrencilere Kürt sorunu konusunda bilimsel araştırma yönündeki eksiklerin giderilmesine yardımcı olmaktır" dedi.
AFKICV’nin koruma misyonu üstlendiği İsmet Şerif Vanlı Kütüphanesi'nde Arapça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Kurmancî, Sorani, Almanca, Rusça gibi dillerle yazılmış 3500'den fazla kitap bulunuyor. İngilizce, Fransızca, Almanca yazılan tezler, makaleler ayrıca, fotoğraf ve çeşitli belgeler de kütüphanenin önemli bir kısmını oluşturuyor.

ALİ ONGAN/LOZAN