Ağır yenilgi yaşatalım

Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder

  • Yeşil Sol Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, "Bu iktidar bloku ağır bir yenilgi aldığında kim 5 yıllık bir ömür biçebilir" diyerek, 8 ay sonra yapılacak yerel seçimlere işaret etti. 

 

MA'ya konuşan Önder, 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini yineledi. İkinci turu referandum olarak düşünmek gerektiğini kaydeden Önder, "8 ay sonra bir yerel seçim var. İktidar blokuna ağır bir yenilgi yaşatmak, burada rüştünü ispat eden tek siyasal yapı olmanın avantajıyla bir söylem üstünlüğü kurmak, bir erdemliliğin altını çizmek, bu ittifak anlayışını gerekiyorsa gözden geçirmek gibi bir sürü şeyle bunu referanduma dönüştürdüğümüzde ve bu iktidar bloku ağır bir yenilgi aldığında kim 5 yıllık bir ömür biçebilir" diye sordu. 

Adalet bahsinden başlar

Kılıçdaroğlu'nun bağımsız yargı konusunu kamuoyu önünde defalarca deklare ettiğini; HDP'lilerin cezaevinde siyasi bir hınç alma duygusuyla yatıyor oluşunun altını çizdiğini hatırlatan Önder, şöyle devam etti: "Dolayısıyla ağır bir sorumluluk aldı üzerine. Zaten değişim talebi de tam bu noktalarda, en başta adalet adaletsizlikten şikayet alanında odaklanıyor. Kılıçdaroğlu'nun bir hiyerarşik olarak önce şunu yapacağı, sonra bunu yapacağı ya da bunu yapmayacağı gibi bir şey ben öngöremem ama kesinlikle adalet bahsinden başlaması gerektiğini düşünüyorum. İkincisi bu sistem, artık aleni ve çok hoyratça bir yağma, talan düzenine dönüştü. Bunun önüne geçecek bir adım atmasını bekliyorum. Ondan sonrası gülistanlık olmayacak, yine egemen blokun kendi içinde iç çekişmeleri, çatışmaları devam edecek. Biz burada ne kadar aktör olabilirsek, ne kadar gelişmelerde insiyatif ve irade koyabilirsek ona göre şekillenecektir."

Elbette en güçlü aktör olarak 3-4 puan geriye düşmelerinin, kilit aktör olma rolünü değiştirmediğini savunan Önder, hiçbir partilinin de böyle düşünmemesi gerektiğini önerdi.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.