AGİT gözlemcileri engelleniyor

Dünya Haberleri —

Kızıl-Yeşil Sosyalist İttifak Milletvekili Soren Sondergaard

Kızıl-Yeşil Sosyalist İttifak Milletvekili Soren Sondergaard

  • Türk devleti , 14 Mayıs seçimlerinde AGİT gözlemcisi olarak yer alacak olan Danimarka Milletvekili Soren Sondergaard’ın Türkiye'ye girişini yasakladı.

Avrupa, Türkiye’deki seçim ve sandık güvenliğine dikkat kesilmiş durumda. Seçimlerdeki olası ihlallerin ve seçimlerin adil bir şekilde yapılması için AGİT’in göndereceği heyette yer alanlara dönük Türk devletinin engellemeleri sürüyor. Kızıl-Yeşil Sosyalist İttifak Milletvekili Soren Sondergaard, Danimarka devlet televizyonu TV2'ye yaptığı açıklamada Ankara'nın kendisini "terör örgütünü desteklemekle" suçladığını söyledi.
Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde AGİT gözlemcisi olarak görev alması beklenen Danimarkalı milletvekili Soren Sondergaard, Türkiye'ye girişine izin verilmediğini söyledi. Soren Sondergaar'ın geçmişte Suriye Demokratik Güçleri'ni (QSD) ziyaret ettiği için böyle bir karar alındığı öğrenildi.
 
Onlarla gurur duyuyorum
Kızıl-Yeşil Sosyalist İttifak Milletvekili Soren Sondergaard, Danimarka devlet televizyonu TV2'ye yaptığı açıklamada, "İslam Devleti'ne karşı savaşan Suriye Demokratik Güçlerini ziyaret ettiğim doğrudur" diyen Sondergaard, TV2'deki konuşmasında onlarla "gurur duyduğunu" sözlerine ekledi.
Sondergaard, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) Ankara'ya resmi bir şikayette bulunduğunu da söyledi. "Bir ülke gözlemci olarak görev yapacak parlamenterleri seçemez" diyen Sondergaard, "Bu durum Türkiye'deki seçimlere gölge düşürüyor, şimdiden seçimleri kontrol etmek istediklerini gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan (AGİT) bir heyet nisan ayı sonunda Türkiye'ye yaptığı ziyarete ilişkin bir rapor hazırlamıştı. KOPENHAG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.