Ağrı’nın dağından büyük derdi

Forum Haberleri —

.

.

  • Her yana sallanan şu petrol önlerinde dipten havalı değişik değişik figürler vardır ya, hani yoldan çık bize gel davetini durmadan yapan koca balonlu suratlar. AKP Genel Merkezi’ne gidince onlardan sonsuz sayıda görebilirsiniz. Savcı Sayan da Genel Merkez’in önüne konabilecek bir balon adam olabilir bence.

METİN YAKUP

Cumhuriyet Halk Partisi’ne Türkiye siyaset tarihine kazandırdığı, güzide, nadide, eşsiz politika dâhisi, millete faydası, lütfu bitmeyen şahsiyet Savcı Sayan için ne kadar teşekkür etsek azdır. İnsan bazen ‘Nerede kaldın ey Sayan?’, diyesi geliyor.
AKP iktidarının arayıp da bulamadığı, omurga esnekliği ile Siyasal İslam’ın baş tacı edebileceği Savcı Sayan için parti MKYK’si olarak bizzat CHP’ye de teşekkür etmesi gerekir bence. Kendi içinde omurga aldırma operasyonuna tabi tutup, zaman ve ihale harcayarak devşirdiği dik duruş bozukluğuna sahip AKP’cikler yerine altın tepside, cillop gibi bir Savcı Sayan’ı buldukları için ne kadar da şanslılar. Masrafsız ve tam oyun hamuru kıvamında bir ‘kişilik’.

CHP’nin 32. Kurultayı’nda Deniz Baykal için “gözlerinde Atatürk’ü gördüm” diyebilecek kadar Kemalist, gözyaşlarına salyasını sümüğünü karıştırıp ağlayacak kadar CeHaPe’li bir Savcı Sayan. Yine aynı Sayan’ın “AKP ve Tayyip Erdoğan gömlek değiştirdik dedi diye aldanmayın. Yılanlar da gömlek değiştirir ama zehirleri bitmez” sözleri videolu, altyazılı, full hd’li olarak kayıtlarda var. Son olarak Savcı Sayan külliyatından bir söz daha paylaşalım burada: “Biz kötüyü bilmeseydik AKP’de milletvekili olurduk”.

Yine bir Siyasal İslamcı deha der ki; “İnsan bazen hayret ediyor!” Doğru söylüyor da eksik söylüyor. Bazen değil, biz Siyasal İslam’a baktığımız her an hayret ediyoruz. Attıkları her adımda, takındıkları her tavırda, söyledikleri her sözde ‘vay arkadaş’ demekten yorulduk. Omurgasızlıkta ansiklopedi yazan bu bilekten paçalı vatandaşların bir de dik durma üzerine de yazdıkları ciltlerce yayın var. Her yana sallanan şu petrol önlerinde dipten havalı değişik değişik figürler vardır ya, hani yoldan çık bize gel davetini durmadan yapan koca balonlu suratlar. AKP Genel Merkezi’ne gidince onlardan sonsuz sayıda görebilirsiniz. Savcı Sayan da (ismiyle müsemma bir şekilde tuttuğu her ‘davanın’ savcısı oluyor Ağrı’nın dağından büyük belası) Genel Merkez’in önüne konabilecek bir balon adam olabilir bence. Naçizane tavsiye. Bu topraklar o sallanan balon ele kanıp yoldan çıkacak Savcı Sayanlarla dolu zira. Buradan hareketle CHP keçi sütü gibi öz ve temizdi de oradan nasıl ayrıldı diye bir yoruma da girmemenizi rica ederim. O başka bir platformun tartışması. Deniz Baykal’ın AKP’nin ülkeyi yakan ateşine nasıl benzin taşıdığını daha sonra konuşabiliriz. Savcı Sayan ateşi körükleyen iri bir odun olabilir sadece.

Her hafta bir AKP mensubu bizi hayrete düşürecek omurgasızlıklara imza attığı için, ben artık ülkenin Merkez Bankası faiz kararına, hayat pahalılığına, Erdoğan’ın bir seçim için yurtdışı kapılarında cihan lideri turlarına girmiyorum, girmek istemiyorum. Ülkenin en büyük sorununun ekonomi olduğunu da düşünmüyorum. Temeline dinamitler yerleştirilmiş, afyonlanmış büyük halk kitleleri, eğitiminin köküne kibrit suyu dökülmüş, üniversiteleri tarikat ve milliyetçi turancı ekipler tarafından kuşatılmış, ağacı, ormanı, suyu, taşı mahv-u perişan edilmiş bu topraklarda ekonomi sorun mudur sizce de? Ekonomi birçok şeyin belirleyicisi olabilir ama toplumsal yıkımda ilk sırada değil bana göre.

Bize kalan miras Savcı Sayan’ın bir şehri ele geçirme operasyonlarına tümden sessiz kalan milyonlarca ses ve mutlak güç sahibi iktidar. Sırf Ağrılı bir aday gösterilmediği için Savcı Sayan’ı seçen Ağrı halkı da bu çeşit bir muhafazakârlığın onları ne duruma düşürdüğünü umarım görebiliyorlardır.

Dokuz veya 10 ay içerisinde bir seçim olacak malum. Biz yine bir hayati, dönüm noktası, kritik, ölüm kalım seçimine gidiyoruz. Bir oy bile çok önemli, o da hatırlatıldı hemen. Kimse tatile gitmesin, ikametgâhını kontrol etsin bilgilendirmesi de yakında yapılır. Ben şimdiden klişeleri dizmiş olayım.

Sanki başımıza kötünün kötüsü gelmemiş gibi bir seçimde daha umut arayacağız. Gidip oy verelim tabiî. Bunlar gitsin de patates de olur ruh halindeyim zira. Çünkü bizim için artık “doktor istediğini yesin dedi” tavsiyesi verildiğinden, ne gelirse gelsin derimiz kalın, üstünde tutarız.

Egemen Bağış’ın Büyükelçi, Savcı Sayan’ın Belediye Başkanı olduğu memlekette kimin ne zaman, nerede, ne kazanacağı hiç belli olmaz. Kasetini izleyip hayatını darmaduman eden adamın ayağına giden ana muhalefet lideri görmüş bu gözler. Lütfen pembe umutlarınızı arka cebinizden çıkarmayın. Hiç lazım değil.

Kimseye dik durma, omurgalı olma gibi bir nutukta bulunma cesaretini göstermiyorum hiçbir zaman. Ne haddimize! Bir bakıyorum Sayın Savcı Sayan dik duruşun aforizmasını tepesine sabitlemiş. Bir bakıyorum Egemen Bağış Kur’an ayetleriyle Prag’dan Cuma mübârekliyor. Özce söylemek gerekirse; bunlar Siyasal İslam’da muhafazakâr, omurgalı davranma derslerinde radikal.  

Kaynak: https://sendika.org/2022/08/agrinin-dagindan-buyuk-derdi-663772/

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.