Ahmet Türk: Daha güçlü destek

Kürt siyasetçi Ahmet Türk

Kürt siyasetçi Ahmet Türk

  • "Halkımız tehdit altında kalmayı mı yoksa nefes alacak bir demokratik ortama mı destek verecek" diye soran Kürt siyasetçi Ahmet Türk, şunun altını çizdi: "14 Mayıs’tan daha güçlü, daha büyük bir inançla bu seçimi kazanacağımızı ifade ederek, sandık başına gitmemiz lazım."

 

Yerine kayyum atanan Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, MA'dan Ehmet Kanbal'a konuştu. 14 Mayıs seçimlerine giderken iktidar partisinin 16 bakanının istifa etmemesinin Anayasa’ya aykırı bir süreç olduğuna dikkat çeken Ahmet Türk, “Demokratik bir seçimden bahsetmek mümkün değil. Yapmış olduğumuz bütün araştırmalarda birçok yerde fazla oyların kullanıldığını veya oyların değiştirildiğini görüyoruz. Sandıklara sahip çıkabilirsek ve sandıklarda oynamalar olmazsa 28 Mayıs’taki sonucun Kemal Kılıçdaroğlu lehine gelişeceğini düşünüyorum” dedi. 

14 Mayıs öncesi yaşanan hukuksuzluklara dikkat çeken Türk, şunları ifade etti: “Bu kadar adaletsizliğin, bu kadar hukuksuzluğun yapıldığı, Yüksek Seçim Kurulu’nun Anayasa’ya rağmen bakanların görevine devam etmesi yönünde karar vermesi; valilerin, kaymakamların, karakol komutanlarının köy köy AKP’ye oy vermeleri yönünde baskılar yapması… Bu nasıl demokrasidir. Bugün bile kendi gözümle buna şahit oldum. Böyle bir seçim nasıl demokratik bir seçim olur? Yine de tüm bunlara rağmen inanıyorum ki, halk bütün bunları aşacaktır. Halk bu hukuksuzluğa karşı daha güçlü bir şekilde sesini duyuracak. Sandıkta gücünü gösterecek. Buna inanıyorum. Yeter ki, bütün bu olumsuzluklara, bütün bu hukuksuzluklara rağmen sandık başında olalım, sandıkları koruyalım.” 

Daha büyük inançla

Sandığa gitmenin çok önemli olduğunu kaydeden Ahmet Türk, şöyle konuştu: “Demokrasiden yana mı olacağız yoksa bugüne kadar ırkçı, milliyetçi, tekçi, Kürt halkının inkarı üzerinde kendini var eden, Kürt halkına baskı yapan bir anlayışa mı destek vereceğiz. Halkımız bir tehdit altında kalmayı mı seçecek yoksa nefes alacak bir demokratik ortama mı destek verecek. Demokrasiden yana olan herkes bu tehdidi ortadan kaldıracak bir davranış içinde olmazsa bizim için büyük bir eksiklik demektir. Seçimden sonra yaşanan kırıklığı, moralsizliği bir tarafa bırakarak, 14 Mayıs’tan daha güçlü, daha büyük bir inançla bu seçimi kazanacağımızı ifade ederek, sandık başına gitmemiz lazım. Bir oyun çok çok önemli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Bir referandum olarak görmeliyiz. Halkımız bunun hesabını çok iyi yapmalı. Geleceğimizi güvence altına alacak bir demokratik anlayışa destek vermemiz gerekiyor.”  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.