Ahmet Türk yeniden aday

  • DEM Parti, Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi için Ahmet Türk ve Devrim Demir'i aday göstereceğini açıkladı.

Kentte bulunan bir düğün salonunda dün konuyla ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, şunları söyledi: "Kent uzlaşısı stratejimiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ön seçimlerle Türkiye siyasi tarihine şimdiden bir miras olarak geçecek demokrasi şölenimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık 90 merkezde, on binlerin katılımıyla demokrasi tarihine geçecek ön seçimlerimizi yaptık. Demokrasiden mahrum bırakılan bir halk, tüm baskı ve engellemelere rağmen herkese bir demokrasi dersi vermiştir. Mardin'de 13 Ocak 2024'te gerçekleşen ön seçimlerde partililerimiz, sivil toplum kuruluşları ve delegelerimizin içerisinde olduğu kent dinamikleri büyük bir katılım ve coşkuyla iradesini yansıtmıştır. İlk tur seçimlerinde kentin mevcut belediye eşbaşkanı Ahmet Türk ve Devrim Demir halk oylamasında en çok oy alan iki aday adayı olmuştur.

Kürt siyasetinde ve yerel yönetimlerde önemli bir tecrübesi olan Sayın Ahmet Türk'ün yeniden aday olması için Mardin halkı, delegeler ve kent dinamikleri yoğun bir ısrar ve arayış içerisinde olmuştur. Öte yandan ön seçimlerde ikinci sırada yer alan Sayın Azad Yıldırım arkadaşımız kent dinamiklerinin, delegelerin ve halkımızın çağrısına uyarak demokratik bir olgunluk ve sorumlulukla aday adaylığından feragat ettiğini Mardin İl Seçim Koordinasyonumuza bildirmiştir. Ön seçimlerin yapılması sürecine ve kent dinamiklerinin çağrılarına demokratik bir duyarlılıkla karşılık veren Azad Yıldırım, Gülizar İpek Bilek ve diğer tüm aday adayı arkadaşlarımıza tüm Mardin halkı adına teşekkür ediyoruz.

Buna göre 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde Ahmet Türk ve Devrim Demir arkadaşlarımızın Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adaylarımız olduğunu başta Mardin halkı olmak üzere tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Ön seçimlerle verdiğimiz güçlü demokrasi sınavını, bir adım ileriye taşıyarak 31 Mart 2024'te yapılacak yerel yönetim seçimlerinde zafere ulaştıracağız. Her aday adayı arkadaşımız partimizin zafer halayının en ön saflarında yer almaya devam edecektir. Ön seçimlerle gerçekleştirdiğimiz demokrasi devrimini, Kürt halkının iradesi ve özgürlük mücadelesi etrafında zafere ulaştıracağımıza olan inancımız tamdır.”

 

* * *

Pirsûs ve Hewag da tamam

DEM Parti'nin Riha'nın Pirsûs ve Hewag ilçelerinde gerçekleştirdiği ikinci tur halk oylamasından adaylar netleşti. 

DEM Parti Pirsûs (Suruç) ilçesinde belediye eşbaşkan adaylarını belirlemek için ön seçimin ikinci turunu da tamamladı. Delegelerin en fazla oyunu alan Ayten Kaya ile Abdülkadir Ercan, DEM Parti Pirsûs Belediye Eşbaşkan adayı oldu.

DEM Parti, Riha'nın Hewag (Bozova) ilçesindeki halk oylamasında kadın aday adaylarından Aygül Kapıkayalı en fazla oy alarak Belediye Eşbaşkan adayı olurken, erkeklerden aday adayları yüzde 50'iyi aşamadı. İkinci tura kalan aday adaylardan İsmail Yıldız ve Yaşar Korkmaz için Parti'nin ilçe binasında oy verme işlemi gerçekleştirildi. İkinci tur ön seçimleriyle birlikte DEM Parti'nin 31 Mart  yerel seçimlerinde Hewag Belediye Eşbaşkan adayları Aygül Kapıkayal ile İsmail Yıldız oldu.

 

* * *

Hileli seçmene itiraza ret

DEM Parti'nin seçim öncesi Îdir ve Qereçoban ilçesine kaydırılan isimlere karşı yaptığı itirazlar reddedildi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Îdir İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimleri öncesi İl Emniyet Müdürlüğü ve askeri üs bölgesine taşınan 2 bin 193 seçmene karşı İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Kurul, başvuruyu reddetti. DEM Parti, Erzirom’un Qereçoban (Karaçoban) ilçesinde üç hanede tespit ettiği 320 seçmene karşı da İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Bu itiraz da reddedildi. 

Başvurunun reddine dair konuşan DEM Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, "Kayyum rejimi Kurdistan’da meşruiyetini yitirdiği için böyle bir yönteme başvuruyor. Bugün de oy hırsızlığına başvuruyorlar. Oy taşıma meselesi ilk defa AKP döneminde bu kadar ivme kazandı. Bu yöntem oy hırsızlığıdır. Bu yöntem kayyum yönteminden farksız değildir. Halkımız seçimlerde bu zihniyeti ve bu hırsızları mahkum edecek” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.