Aile ile dayanışma içinde olacağız

Kadın Haberleri —

Ülfiye Özcan ve Emine Ercan

Ülfiye Özcan ve Emine Ercan

  • Kızı T.’yi uyuşturucu ve fuhuş çetelerinin elinden kurtarmak için kadınları dayanışmaya çağıran anne Lebibe’ye kadın örgütlerinden yanıt geldi: “Aile ile dayanışma içinde olacağız.”

DERYA REN / JINNEWS 

Mersin’in Tarsus ilçesinde şantaj ve tehdit ile uyuşturucu ve fuhuşa sürüklenen T. A. annesi Lebibe A.’nın kızının kurtarılması için yapmış olduğu dayanışma çağrısına Mimoza Kadın Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ülfiye Özcan ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Emine Ercan’dan T. ve ailesi ile  dayanışma içerisinde olacaklarını açıkladı.
 
Tedbirler yetersiz

Zorlu yaşam koşulları ve derinleşen yoksulluk ile birlikte gençlerin, özellikle kadınların bilinçli olarak önce uyuşturucuya ardından fuhşa sürüklendiğini dile getiren Özcan, kadının cinsel, duygusal ve ekonomik olarak sömürüldüğünü kaydetti.

“Kadın iç içe geçmiş bir sömürü ağı içinde fuhşa itilmektedir” diyen Özcan, yasal, önleyici tedbirlerin yetersiz olduğunu dile getirdi. Çete mafya tipi yapılanmalara dikkat çeken Özcan, ”Bir ağ ve var ve bu ağa düşürülen insanlar var. T., bilinçli politikalarla düşürülen kadınlardan sadece biri ne yazık ki. Ancak bundan kurtulmak için bir isteği ve çabası vardı” dedi. Özcan T. daha önce kendilerin baş vurduğunu, hukuki, psikolojik deste gördüğünü belirterek şöyle dedi: “Ama bize anlattığı kadarıyla onu rahat bırakmıyorlardı, baba bu yüzden işinden çıkmak ve evini taşımak zorunda kaldı. Ancak son durumda şuan T. yine ellerinde.”

Bu süreçte nasıl bir yol izleyeceklerini açıklayan Ülfiye Özcan, “Mersin STK’larının desteğini almak, kamuoyu oluşturmak ve ortak politikalar üretmek için dayanışma çağrısında bulunacağız” diyerek salt kadınların çabasıyla bu işin tamamlanayacağını ve devletin duyarlı davranıp olaya el atması gerektiğini kaydetti.  
 
Hep beraber çocuklarımızı kurtaralım

TJA’nın uyuşturucu ve fuhşa karşı tutumunun net olduğunu belirten Emine Ercan da böylesi bir durum karşısında ailelerin duruşunun çok önemli olduğunu belirtti. Gençleri kazanmanın bir ülkeyi kazanmakla eş değer olduğunu sözlerine ekleyen Ercan, “Deniz Poyraz şahsında futbol turnuvaları düzenlendi. Bu çok önemliydi. Gençlerin taleplerinin ne olduğunu öğendik. Biz böylesi çalışmalar gerçekleştirmek istiyoruz. Biz mahallede yürürken, bazı anneler önümüzü keserek, ‘ Çocuklarımızı o bataklıktan kurtarın’ diyor. Aileler korkmasın gelsinler hep beraber bu çocukları böylesi bir durumdan kurtaralım. Ben de çocuklarımın böylesi bir durumla karşı karşıya gelmesini istemem. Bundan kaynaklı bizler her zaman ailenin yanında olmaya devam edeceğiz“ diye konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.