Ajanlık dayatmasına rest

Meliha Cömert

Meliha Cömert

  • Polislerin yolunu keserek ajanlık dayattığı HEDEP Sûr İlçe Örgütü Eşbaşkanı Meliha Cömert, “Sur’dayım, çalışmalarımın başındayım” dedi. 

HEDEP Sûr İlçe Eşbaşkanı Meliha Cömert'i takip eden iki sivil polis, “Sorular soracağız” diyerek, ajanlık dayatmasında bulundu. Amed’in Farqîn (Silvan) yolu üzerinde 26 Ekim Perşembe günü evden çıktığı sırada polis tarafından önü kesilen Cömert, bu kişilerin kendisine polis kimlik kartlarını da gösterdiğini anlattı. Polislerin, “Meliha başkan bize parti içerisindeki faaliyetlerden biraz bahseder misin? Seninle konuşmak istiyoruz. Bir yerde oturup çay içelim” dediğini ifade eden Cömert, bu duruma tepki gösterdiğini söyledi. Cömert, polislerin ısrarlı bir şekilde kendisiyle diyalog geliştirmek istediğini ve o sırada çalan telefonuna yanıt vermesiyle birlikte “O telefonu kapatın. Biz sizinle konuşuyoruz” sözleriyle tehdit edildiğini dile getirdi. 

Cömert, polislerin “Seni işine yetiştiririz” diyerek, otobüs durağına kadar ısrarla kendisini takip ettiğini belirterek, ısrarın otobüs durağında da devam ettiğini kaydetti. Cömert, “Halkın üzerindeki baskıları görüyoruz, biliyoruz. Bu baskılar bizi yıldırmayacak” dedi. Baskıların 40 yıldır devam ettiğini, Kürt halkına zulüm uygulandığını dile getiren Cömert, “Ben Sur İlçe Örgütü Eşbaşkanıyım, benim için bu baskılar herhangi bir şey ifade etmiyor. Bu bir gözdağıdır, bir yıldırma politikasıdır ama ben buradayım, Sur’dayım. Bütün çalışmalarıma devam ediyorum ve edeceğim. Bu da böyle bilinsin” diye konuştu. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.