Akademisyenler engel tanımadı

  • Boğaziçili öğrencilere destek için Beyazıt Kampüsü önünde açıklama yapmak isteyen İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenler, polis engeli ile karşılaşınca açıklamalarını okul çevresinde yürüyüş yaparken gerçekleştirdi.

 

Kayyum rektör Melih Bulu’ya dönük protestolarını sürdüren Boğaziçili öğrencilere İstanbul Üniversitesi’nde görev yapan akademisyenlerden de destek geldi. Akademisyenlerin açıklama yapmak istedikleri üniversitenin Beyazıt Kampüsü kapısının önünü saatler öncesinde ablukaya alan polisler, Fatih Kaymakamlığının aldığı salgın tedbirleri kapsamında açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini belirtti. Yasağa tepki gösteren akademisyenler, açıklamalarını üniversitesinin çevresinde yürüyüş yaptıkları sırada gerçekleştirdi. 

İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Tamer Demiralp, Boğaziçi Üniversitesi’ne liyakatsız bir şekilde atanan rektöre dönük itirazlara katıldıklarını söyleyerek, ”Akademik özgürlük ve üniversite özerkliği için anayasal haklarını kullanan herkesi destekliyoruz” dedi. Barışçıl protestoları örgütledikleri iddiasıyla öğretim üyelerinin ya da öğrencilerin hedef alınmasını kınadıklarını belirten Demiralp, bu girişimlerden vazgeçilmesini talep ettiklerini söyledi. Demiralp, ”Boğaziçi Üniversitesi’nde bir ayı aşkın süredir yaşananlar, Türkiye’de birçok üniversitenin son yıllarda maruz bırakıldığı anti demokratik uygulamalara yeni bir örnektir. Öğretim üyeleri olarak bizler, öğrencilerin demokratik ilkeler ve evrensel değerlere sahip çıkan, içinde yaşadığı topluma fayda sağlayan özgür bireyler olmalarına çaba sarf ederiz. Üniversitelerinin akademik ve idari özerkliği için barışçıl protesto hakkını kullanan öğrencilerimizin orantısız polis şiddetine maruz bırakılması, hem bu çabamıza gölge düşürmekte hem de gençlerin geleceğe ve memleketimize dair ümitlerini kırmaktadır. Talebimiz, bu süreçte anayasal haklarını kullanırken gözaltına alınan, tutuklanan ve konut hapsi ile cezalandırılan öğrencilerin serbest bırakılmasıdır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.