Akarsel’i katlettiklerini itiraf ettiler

Kadın Haberleri —

Nagihan Akarsel

Nagihan Akarsel

  • Türk devletinin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney gittiği Başûrê Kurdistan’ın Hewlêr kentinde Jineolojî Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel’i katlettiklerini itiraf etti.

Türk devletinin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney gitti Başûrê Kurdistan’ın Hewlêr kentinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani ve Mesut Barzani ile görüştü. Irak’taki sorunları konuştukları belirtilen görüşmeler ardından Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ve beraberindekiler ile bir açılışa katılan Ali Rıza Güney burada yaptığı konuşmada Jineolojî Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel’i katlettiklerini itiraf etti. 

4 Ekim günü 11 kurşunla katledilen Nagihan Akarsel’e ilişkin sorunlan bir soruya Irak’ı işgal ettiklerini unutarak cevap veren Güney, “Biz Irak’ın egemenliğine Irak’ın içindeki bazı unsurlardan daha fazla önem veriyoruz. Ne demek istediği anlarlar” dedi.

‘PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir’

Türk devletinin Irak elçisi Güney, konuşmasında şunları belirtti: “PKK unsurları ile mücadele konusunda beklentimizi söyledim. Biz Irak’ın egemenliğine Irak’ın içindeki bazı unsurlardan daha fazla önem veriyoruz. Ne demek istediği anlarlar. Irak bizim kadim komşumuz ve dostumuzdur, kardeşimizdir. Irak’ta güvenlik, istikrar ve refah bizim önceliğimizdir. İkili ilişkilerimizi iki egemen devlet olarak terör örgütlerinden arınmış bir şekilde yürütmektir amacımız. Terörle mücadeledeki hassasiyetimiz ve beklentimiz de bundan kaynaklanmaktadır. PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir.”

HEWLÊR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.