Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Aydınlanan Toplumla Özgür Geleceğe” sloganıyla gerçekleştirdiği 4. Olağan Kongresi'nin ardından hazırlığını tamamladığı halk buluşturmalarını açıklayarak, 10 kentte halk ile bir araya gelecek. 

OHAL, Kürt halkının siyaset yapmasına engel olmak, baskı, siyasi soykırım operasyonları adı altında binlerce Kürt siyasetçinin tutuklanmasına karşın böylesi önemli bir dönemde halk buluşmalarıyla bir araya gelmek istiyor.

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, MYK ve PM üyelerinin katılımıyla il ve ilçelerde düzenlenecek halk buluşmaları, 1 Ağustos’ta Hakkari, 2 Ağustos’ta Van, 4 Ağustos’ta Mardin, 5 Ağustos’ta Şırnak, 6 Ağustos’ta Batman, 7 Ağustos’ta İzmir, 9 Ağustos’ta İstanbul, 12 Ağustos’ta Adana, 13 Ağustos’ta Antep, 14 Ağustos’ta ise Amed'te yapılacak. 

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, binlerce yönetici ve siyasetçinin tutuklandığını DBP’nin bununla işlevsizleştirilmek istendiğine dikkat çekti ve ekledi: “Bu faşizan, tekçi anlayışını durdurmak istiyoruz. Bunun için de her zaman olduğu gibi mücadeleyi halk ile birlikte yürüteceğiz.” 

AKP’nin DBP ve HDP’yi kapatma, siyaset üretmemeye mahkum etme girişimlerine karşı nasıl direnileceği, halka dayatılan politikaları nasıl ortadan kaldırılabileceği gibi konularda ciddi tartışmalar yürüttüklerini anlatan Arslan, yeni bir yol haritası belirlemeyi, halk ile konuşarak sürece ve geleceğe dair politika üretmeyi önlerine koyduklarını söyledi.

HDP’nin Amed'de başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin bile AKP’nin baskı ve engellemeleriyle karşı karşıya kaldığını söyledi ve ekledi: “AKP bu baskı ve politikalarıyla herkesi sindirmek istiyor. Seçilmiş milletvekillerine bunlar yapılıyorsa, yarın bizim de yapacağımız eylem ve etkinliklere daha fazlasını yapacağını biliyoruz. Ama biz de yapacaklarımızla demokratik siyasetin önünü açacağız. Halk buluşmalarıyla halkımızla bir araya geleceğiz. Tartışmalar yürüteceğiz. Ve bir yol haritasını belirleyeceğiz.” 


 AMED