AKP’den gazetecilere faturasız elden ödeme

AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan (Soldan ikinci)

AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan (Soldan ikinci)

  • AKP Diyarbakır İl Teşkilatı, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala medyada yer bulmak için ‘ilan’ adı altında yerel gazete ve internet sitelerine fatura istemeden 20 bin TL'ye varan para ödemeye başladı.

YILMAZ KAYA / AMED

Halkın ilgisizliğinin yanı sıra medyada yer bulmakta zorlanan AKP Diyarbakır İl Teşkilatı, çareyi yerel basına elden para ödemede buldu. Gazete ve internet siteleri sahipleri ile görüşen AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Fatih Kayhan, fatura kesilmesini istemeden, yayın organlarına 4 ila 20 bin TL arasında elden ödeme yaptı. Aynı zamanda AKP İl Tanıtım ve Medya Başkanı olan Kayhan’ın İl Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ekarte ettiği, bu durumun parti içerisinde rahatsızlığa yol açtığı öğrenildi. Faturasız ve elden ödemeye karşı çıkan parti yetkilileri ile Fatih Kayhan arasında yaşanan gerginlik, AKP milletvekilleri ile milletvekili adaylarına da aktarıldı.

İlçeler için 1 milyon 400

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Kayhan’ın ayrıca Kültür Bakanlığından ilçelerin tanıtımı için 1 milyon 400 bin TL ödenek aldığı öğrenildi.

Fatih Kayhan’ın kardeşi Cihat Kayhan’ın kayyumla yönetilen Kayapınar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği, Basın Yayın Birimi, İmar ve Kültür Dairesi’nin de kendisine bağlandığı, kendi maaşı dışında üç maaş daha aldığı belirtildi.

Fatih Kayhan’ın bir diğer kardeşi Fuat Kayhan’ın ise Hani Belediyesi'nin AKP’li meclis üyesi olmasına rağmen kayyumla yönetilen Ergani Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirildiği öğrenildi.

Naylon faturalar

Depremden hemen sonra AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çakar ile birlikte kente gelen bakanların ve parti yöneticilerinin karşılanması için organizasyon işlerini de üstlenen Fatih Kayhan’ın usulsüz işlerle, 'konaklama, yemek, tanıtım, ikram, ulaşım' adı altında yüz binlerce lirayı bulan naylon faturaları başka firmalar adına kestirerek, parayı kendi hesabına aktardığı bildirildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.