Akşener'den Erdoğan'a yanıt

Meral Akşener

Meral Akşener

  • İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan'ın 'masayı terk et' çağrısına, "Milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da hiç olmayız" şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan'ın 'masayı terk et' çağrısına, "Milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da hiç olmayız" şekilnde yanıt verdi.

Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya'nın Bali adasında yanındaki Türk medya elemanlarına açıklamalarda bulunmuştu. İYİ Parti'ye çağrıda bulunan Erdoğan, "Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" demişti. Akşener, Erdoğan'ın 'masayı terk et' çağrısına yanıt verdi. "Biz, Sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz" diyen Akşener, şunları söyledi: "Biz, 2017'de yapılan ve bugünkü bu ucube sistemi getiren o referandumda çok net, çok açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. İYİ Parti odur. Dolayısıyla çizgisinde hiç kırıklık olmayan, dün neyi savunduysa bugün de aynı şeyi kararlılıkla savunan, aynı fikri savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği, ortaya sürüldüğü bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da hiç olmayız."

İYİ Parti Gençlik Kolları, Erdoğan'ın 'masayı terk et' çağrısına videolu yanıt verdi. Videoda Akşener'in kahkaha atarak “Ay harika ya” dediği sözleri yer aldı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.