Akşener'in koltuğuna Dervişoğlu oturtuldu

Müsavat Dervişoğlu

Müsavat Dervişoğlu

  • Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener'in ardından 2017’de kurulan İYİ Parti'nin ikinci genel başkanı oldu.

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı'nın üçüncü turunda 611 delegenin oyunu alan Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildi. ATO Congresium'daki kurultayda, genel başkanlık seçiminin 3. turunda, Grup Başkanı Koray Aydın ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu yarıştı. Oylama sonucuna göre; bin 159 geçerli oyun 611'ini Dervişoğlu alarak genel başkan seçildi. Aydın ise 548 oy aldı. Partinin ilk başkanı Meral Akşener, genel başkan seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik etti.

Ordulu bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu,1960'da Ankara’da doğdu. MHP’nin birçok kademesinde ve gençlik organizasyonlarında görevler üstlenen Dervişoğlu, 1978’de Fatsa Ülkücü Gençlik Derneği Başkanlığı, 1987-1989 arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. 1989'da dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi'nde, ardından yine Türkeş’in talimatıyla MHP İzmir teşkilatında görevlendirildi.

2000-2011 arası MHP İzmir İl Başkanlığı yaptı. Belediye başkanlığı ve milletvekiliği adayı oldu. 2012'de Devlet Bahçeli ve Koray Aydın ile birlikte MHP Genel Başkanlığı için yarışan Dervişoğlu, seçimi kazanamadı.

2017'de yapılan Anayasa referandumunda MHP’nin AKP’yi desteklemesine tepki gösteren Dervişoğlu istifa ederek, partiden ihraç edilen Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ gibi isimlerle İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde yer aldı. 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 2019'dan itibaren İYİ Parti’nin Meclis Grubu Başkanvekilliğini yaptı. 2018'de İzmir Milletvekili seçilen Dervişoğlu, 28. dönemde de milletvekilliğini sürdürüyor. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.