MURAT MANG / BIELEFELD
Almanya’nın Bielefeld kentinde yaşayan Aleviler ve dostları Bielefeld Alevi Dergahı’nın bu yıl 3.’sünü düzenlediği yaz şenliğinde buluştu. Kadınların ve çocukların katıldığı yarışmalar ilgi ile izlendi.
Bielefeld Ratrehnbahn Meydanı’nda 30 Haziran günü yapılan şenlikte Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) Eşbaşkanı Veli Kaya ve FEDA Pirler Kurulu üyesi Pir Mahir Şahin de hazır bulundu. Bielefeld Alevi Dergahı yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Kürdistana Barış ve Umut İnisiyatifi, Demokratik Güç Birliği yetkililer ile Êzîdîler de şenliğe katıldı.
Etkinlik, Pir Mahir Şahin’in başta Alevi canları olmak üzere herkesi birliğe, iyiliğe, dirliğe, güzelliğe davet ettiği gulbang ile başladı. FEDA Eşbaşkanı Kaya ise Alevi canları ve dostlarını selamlayarak kısa bir konuşma yaptı. Haziran ve Temmuz aylarının Çorum ve Sivas katliamlarının yıldönümü olduğuna dikkat çeken Kaya ”İnançlar üzerine sürdürülen bu tür katliamlar halen devam etmektedir” dedi.
Şenlikte Pir Mahir Şahin sazı ile deyişler söyledi.