Londra’nın Enfield bölgesinde bulunan Prince of Wales okulunda 7-11 yaşları arasındaki öğrencilere Alevi inancı hakkında verilen dersler artık Highbury Grove ortaokulunda da verilecek.

Aleviliğin müfredatlara alınması konusunda yürütülen projeyle ilgili konuşan İAKM ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, "bu derslerin Alevi öğrencilerin gelişimi ve eğitimleri, Alevi olmayan öğrenciler için kültürler arası diyaloğu ve tüm öğrencilerin birbirlerini daha iyi tanımasını sağlayacak" diye konuştu. Erbil, “Özellikle kimlik bilinci ve aidiyat konusunda çocuklarla önemli gelişmeler oluyor" dedi.
Erbil, Alevilik ile ilk defa tanışan farklı kültürden gençlerin Alevi inancına dair olumlu yorumlar yaptıklarını söyledi. Derslerde öğrencilere Higgbury Grove Ortaokulu öğretmeni Barr Ackerman Dr. Celia Jenkins, Ümit Çetin, Semih Savaşal ve İsrafil Erbil yardımcı oluyor. Yılda ortalama 6 hafta olarak belirenen Alevilik dersleri, okulda bulunan 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden oluşan toplam 800 öğrenciye diğer inançlarla birlikte verilecek.

 Y.ÖZGÜR POLİTİKA/LONDRA