Allah senin belanı versin Özhaseki

.

.

  • AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin HDP ve CHP seçmenlerine hakaret etmesine HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz” sözleriyle yanıt verdi. 

İktidar, Garê orumluluğundan kaçarken, muhalefet partilerini hedef almayı sürdürüyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, HDP ve CHP seçmenlerini hedef alarak, "Onların oylarının Allah belasını versin" ifadelerini kullandı.

Özhaseki’nin açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap veren HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak... Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca Bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir!" dedi. 

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da iktidarın askeri olarak yenildiğini, “sahada kaybettik masada kazanırız” teziyle hareket ettiğini söyledi. İktidarın siyasal sorumluluklarını milliyetçi söylemlerle örtmeye çalıştığını dile getiren Piroğlu, “İktidar, 6 yıldır askerleri almak için kılını kıpırdatmadı. Farklı bir askeri operasyonla almaya çalıştı ama bunun faturası ağır oldu. Çok sayıda insan hayatını kaybetti” dedi.

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Özhaseki’nin CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığında “faturalarınızı PKK’liler getirecek” sözlerini hatırlatarak, “Özhaseki itibar edilebilecek bir kişi değil” dedi. Hakverdi, iktidarın başarısız olarak yürüttüğü operasyonun vebalini örtemeye çalıştığını söyleyerek, “Vatandaş gerçekleri görüyor. Kusurlarını, veballerini örtme çırpınışlarıdır” ifadelerini kullandı.

ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.