Alman milli takımında bir Kürt futbolcu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Deniz Ündav

Deniz Ündav

  • Êzîdî-Kürt asıllı Alman futbolcu Deniz Undav, Almanya Milli Takımı’nın önceki gün açıklanan kadrosunda yer aldı. Öncesinde Kürt olduğu için Türk milli takımını reddeden Deniz Undav’ın bu kararı Türk ırkçı-şoven kesimleri oldukça kızdırmıştı.

Almanya Milli Takımı, 23 Mart Cumartesi günü Fransa ve 26 Mart Salı günü Hollanda ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Êzîdî-Kürt asıllı Alman futbolcu Deniz Undav ilk kez Alman milli takımından davet aldı. 

Almanya Bundesliga ekiplerinden VfB Stuttgart'ta attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine toplayan Deniz Undav'ın hangi milli takımı tercih edeceği merak konusu olmuştu. Daha öncesinden bazı medya kuruluşlarında Deniz Undav’a Türk milli takımının teklif götürdüğü ve Deniz Undav’ın Kürt olduğu için bu teklifi kabul etmediği belirtilmişti. Fotospor gazetesi,  Deniz Undav’ın 2022 yılında Hamit Altıntop ve Stefan Kuntz'la yaptığı görüşmede "Kürdüm, Türk Milli Takımı'nda oynamak istemiyorum" dediğini yazmıştı.

Deniz Undav kimdir?

19 Temmuz 1996 tarihinde Almanya'nın Achim kentinde dünyaya geldi. Ailesi Urfa’nın Weranşar (Viranşehir) ilçesinin Êzîdî Kürtlerinden. Futbola TSV Achim altyapısında başladı. Werder Bremen, SC Weyhe ve TSV Havelse formalarını da giyen 25 yaşındaki forvet, 2015 yılında TSV Havelse ile profesyonel sözleşme imzaladı.

Daha sonra geldiği Belçika kulübü Union SG'de 33 maçta attığı 25 golle tüm dikkatleri üzerine çekti. Bu performans onu Brighton & Hove Albion kulübüne yani Premier Lig'e taşıdı. Sezon başında 12 milyon satın alma maddesiyle Stuttgart'a 1 yıllığına kiralanan genç futbolcunun Britanya’ya geri dönmeyeceği, Alman ekibinin satın alma opsiyonunu kullanacağı belirtiliyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.