Almanya’da iki günlük grev

Dünya Haberleri —

Grev/Foto:AFP

Grev/Foto:AFP

  • Almanya'da GDL ve Ver.di sendikalarının aldığı uyarı grevi kararı Perşembe ve Cuma günleri hayatı durduracak. Grev kararından kara, hava ve demiryolu toplu taşımını kullanan 200 bin yolcu etkilenecek. Yük taşımacılığında da aksama bekleniyor.

Almanya Makinistler Sendikası (GDL) ile Lufthansa Havayolu çalışanlarının bağlı olduğu Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di), üyelerini yarından itibaren uyarı grevlerine çağırdı.

Lufthansa çalışanlarının Perşembe yerel saat ile 04.00'te başlayıp Cumartesi 07.10'a kadar sürecek iki günlük iş bırakma eyleminden 200 bin yolcunun etkilenmesi bekleniyor. Bu da günde yaklaşık bin uçuşun iptali ve sunulan uçuşlardan sadece yüzde 10'nun yapılabilmesi anlamına geliyor. 

Alman Makinistler Sendikası (GDL) da yolcu ulaşımında Perşembe günü yerel saat ile sabah 02.00'den Cuma günü 13.00'e kadar 35 saatlik uyarı grevi yapacağını duyurdu.

Verdi sendikası ayrıca, hava ve demiryollarında ülke çapındaki uyarı grevleri öncesinde nüfus yoğunluğu en yüksek olan Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de Salı ve Çarşamba günleri toplu taşımada çalışanların iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.   

1 Şubat'ta düzenlenen ilk uyarı grevinde aralarında Almanya'daki en büyük havalimanlarının bulunduğu Frankfurt, Hamburg, Bremen, Berlin, Leipzig, Düsseldorf, Köln, Hannover, Stuttgart, Erfurt ve Dresden'de ulaşım büyük ölçüde durmuştu. BERLİN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.