Almanya'da sel: Can kaybı 100'e yaklaştı

Dünya Haberleri —

Almanya'yı sel felaketi vurdu / foto: AFP

Almanya'yı sel felaketi vurdu / foto: AFP

  • Almanya’nın batı bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve toprak kayması 100 yakın kişinin hayatına mal oldu. Birçok kişiden ise henüz haber alınamıyor.

 

Almanya’da son 200 yılın en büyük sel felaketi yaşanıyor. Yapılan açıklamalara göre sağanak yağıştan kaynaklı meydana gelen selden dolayı en az 95 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişiden ise haber alınamıyor. Salı gününden itibaren özellikle ülkenin batısındaki Kuzey Ren-Vestfalya ile Rheinland Pfalz etkili olan yağışlar nedeniyle nehirler taştı, yerleşim yerleri su altında kaldı, evler çöktü ve ağaçlar yerinden söküldü. Can kayıplarının en fazla olduğu yerleşim yerleri ise Bonn'un güneybatısına düşen Euskirchen, Rheinland Pfalz eyaletine bağlı Bad Neuenahr-Ahrweiler kenti oldu. İtfaiye ve güvenlik birimlerinin arama-kurtarma faaliyetleri sürerken, helikopterler evlerinin çatısında yardım bekleyen kişileri tahliye etmeye çalışıyor.

Merkel’den yardım sözü

Yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel "Korkarım ki daha kötüsü henüz yaşanmadı" dedi ve  tehlikenin devam ettiği uyarısında bulundu. Merkel ayrıca selden etkilenenlere yardım sözü verdi.

Liege’de tahliye

Öte yandan sel felaketi Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'da da etkili oldu. Belçika'da en az 9 kişi hayatını kaybetti. Ülkede selden en çok etkilenen kent ise Liege oldu. Su seviyesi bir buçuk metreyi aşarken, kent belediye başkanı insanlara evlerini terk etmesi ve güvenli yerlere geçmesi çağrısında bulundu. Kentin selden etkilenen bölgelerinden insanlar tahliye ediliyor.

KÖLN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.