Almanya’dan İstanbul'a 7.5 ton altın kaçırdılar

Dünya Haberleri —

  • Alman basınında yer alan habere göre İstanbul’dan bir altın-mücevher toptancısının yönettiği çete, Avrupa’da elde edilen kara parayı 7.5 ton altına çevirerek Türkiye’ye gönderdi. Üçü tutuklu 53 kişilik çetenin çoğu Türk.

 

Alman basını, İstanbul’dan bir mücevher tüccarı öncülüğündeki 50 kişiden oluşan bir şebekenin Avrupa’daki suç örgütleri tarafından biriktirilen 1,6 milyar Euro’yu tonlarca altına çevirerek Türkiye’ye kaçırdığı iddiasını haberleştirdi.

“Kölner Stadt-Anzeige” gazetesinin haberine göre İstanbul’dan Türk bir mücevher tüccarının öncülük ettiği bir şebeke, Avrupa’daki Türk menşeili suç örgütlerinin biriktirdiği 1,6 milyar Euro’yu tonlarca altına çevirdi ve Türkiye’ye taşıdı. Bu, yedi buçuk ton altına anlamına geliyor.

Uyuşturucu ve kaçakçılıktan

Şebekenin “akladığı” paranın kaynakları arasında Hollanda’daki yasadışı uyuşturucu ticareti veya Avrupa çapındaki kaçakçılık faaliyetleri gibi suçlar bulunuyor.

İddialar nedeniyle Almanya’da açılan davada üçü tutuklu toplam 53 kişi yargılanıyor. Gazete, davanın sürmesi nedeniyle başka detayların yayınlanamadığını belirtiyor.

Şebekeye öncülük eden İstanbullu mücevher tüccarının ise Türkiye’de “yer altına çekildiği” iddia ediliyor. Mahkeme, bu ismin başını çektiği kişiler hakkında “kara para aklamak” ve “suç örgütü kurmak” gibi suç isnatlarında bulunuyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.