Açlık grevleri karşısında çözümsüzlük politikasında ısrar eden AKP Hükümeti, açlık grevi eylemcilerine müdahale hazırlığında. Türk Başbakan Erdoğan'ın "gerktiği zaman müdahale edilir" sözleri ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın dün “her tedbir ciddi şekilde alınıyor” sözleri ardından Amed'den bu yönlü bilgiler geldi.
Diyarbakır Valiliği, cezaevlerinde yangın tatbikatı yapılması konusunda bir genelge yayınladı. Belediyelerden de itfaiye araçlarını hazır etmeleri istendi. Tatbikata, 112 Acil Servis çalışanlarının da dahil edileceği öğrenildi. Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı bölümleri boşaltılarak 50 yataklık odalar hazırlandı. Yoğun bakım bölümüne hasta alımı durduruldu. İl Sağlık Müdürlüğü, hekimlere, müdahale sırasında yapılacaklara ilişkin eğitim verdi.
TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker, tüm bu gelişmeleri müdahale hazırlığı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Hükümetin açlık grevleri karşısında aldığı çözümsüzlük tutumuna dikkat çeken Teker, "Hükümet sürekli müdahale edeceklerini söylüyor. Dolayısıyla bu hazırlıkları iyi niyetli bir hazırlık olarak görmüyoruz" dedi. Zorla müdahalenin katliama yol açacağı konusunda daha önce defalarca uyarılarda bulunduklarını belirten Teker, "Zorla müdahale durumunda ortaya çıkacak sonuçların bedelini başta hükümet olmak üzere herkes öder. Aileler olarak böylesi bir müdahalenin karşısında duracağımızın bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.