Amed'den 12, toplamda 100

  • Yeşil Sol Parti’nin Rezan’da yaptığı halk buluşmasında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, "Partimize yönelik siyasi bir operasyon oldu ama ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının mücadelesinin önünü kapatamazlar. Sözümüz; Amed’de 12 vekil, toplamda da 100 vekil çıkaracağız” dedi.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed İl Örgütü, Rezan’da halk buluşması ve seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Buluşmaya kent vekil adayı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, vekil adayı Adalet Kaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili İmam Taşçıer, HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. 

Açılışta konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “2 milyon insana ulaşacağız, dedik ve ulaştık. Partimize çok büyük bir sahiplenme var. Partimize yönelik siyasi bir operasyon oldu ama ne yaparlarsa yapsınlar Kürt halkının mücadelesinin önünü kapatamazlar. 14 Mayıs’ta gidecekler, onun için böyle yapıyorlar. Biz yine Amed’den sözümüzü söyleyelim; Amed’de 12 vekil, toplamda da 100 vekil çıkaracağız. Ne olursa olsun başaracağız. Serkeftin ya me ye” dedi. 

Ceylan’ın konuşması sırasında alanda “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atıldı.  

Son yaklaştıkça saldırılarını artırır

Yeşil Sol Parti adayı Adalet Kaya, seçime sayılı günler kaldığını anımsatarak, şunları söyledi: “Geri sayım başladı, bu baskıcı düzen son günlerini yaşıyor, bu yüzden de daha fazla saldırmaya başladılar. Siz bize güç veriyorsunuz, siyaset sadece parlamentoda yapılan bir şey değil, siyaset sizin içinizde yapılıyor. 14 Mayıs’ta bu faşist tekçi düzene, asla baş eğmeyen Kürt halkıyla son vereceğiz. Özgürlük mücadelesinden korkuyorlar. Vazgeçmeyeceğiz. Kürt kadınları olarak defalarca bu süreçlerden geçtik, mutlaka kazanacağız.” 

8 yıldır başaramadınız yine başaramazsınız

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise siyasi soykırım operasyonlarıyla Kurdistan'daki seçim denklemine girmek isteyen AKP-MHP'ye seslendi: "8 yıldır bir yer edinemediniz, şimdi de edemeyeceksiniz. 14 Mayıs’ta biteceksiniz. Siz bittiniz. Sizin elinizde kelepçe, bizde de sokak ve direniş var. Bu direniş her gün büyüyor. Zaman az kaldı, Kürtlere hesap vereceksiniz.” 

Konuşmaların ardından Barış Annelerinin katılımıyla büro açılışı gerçekleştirildi. Büro açılışı halay ve zılgıtlarla son buldu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.