Amed’de kaçak yapılaşma

Mimarlar Odası Eşbaşkanı Selma Aslan

Mimarlar Odası Eşbaşkanı Selma Aslan

  • Mimarlar Odası Eşbaşkanı Selma Aslan, belediyelere kayyumların atanması ardından kentteki kaçak yapılaşmanın arttığını söyledi. 

 

YILMAZ KAYA/AMED

Her belediyeye kaçak yapılarla ilişkin en az iki defa yazışmalar yaptığını ve gelen yazılarda yapıların kaçak olduğunu doğruladıklarını, işlemlerin yapılacağını, ancak daha sonraki süreçte yazılarına cevap verilmediğini kaydeden Mimarlar Odası Amed Şubesi Eşbaşkanı Aslan, şunları söyledi: “Ekonomik sorunları kötü olanların barınma sorunları çözmek için yaptıkları kaçak yapılardan bahsetmiyoruz. Savcılığa verdiğimiz suç duyurusu dilekçesinde de kaçak yapıları belirttik. En basitinden bir tanesi hemen Büyükşehir Belediyesi’nin bitişiğinde olan düğün salonu. İnşaatı devam ederken de yazışmalar yapmıştık. Sonuçta birileri bu işten ciddi rant elde ediyor.”

Kaçak katlar ve dükkanlar

Kayyumların göz yumduğu kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Aslan, şu bilgileri paylaştı: “Genessis Hastanesi’ne ek yapılarak birleştirildi, gittikçe genişleyen, büyüyen bir yapıya dönüştü. Bağlar ilçesinde sağlık tesis alanı, kaçak düğün salonu, Azel Plaza’da kaçak kat ilavesi, özel okul binasında kaçak kat ilavesi, lunapark civarında zemin kat olarak kullanılan mekanların gittikçe proje dışına çıkılarak alanlarını büyütmesi, yeni stadyumun olduğu yerde yapılan otelin son katı, Form AVM’de kaçak dükkanların olduğu tespiti var. Hastane, okul, düğün salonu gibi yerler, insanların toplu halde bulunduğu yerlerdir. Mühendislik hizmeti almadan ruhsata ve projeye aykırı yapılıyor olması, olası bir doğal felaketlerde burada insanlar zarar görecektir. Mimarlar Odası kamusal bir kurumdur.  Kamu yararını gözetiyor. Dolayısıyla bunlar bizim açımızdan önemlidir.”

Selma Aslan, 3-4 yıldan beri kaçak yapıların sürdüğünü ve bu dönemde çok fazla olduğunu ifade ederek, “Planlama esasları ve şehircilik ilkelerine uygun sağlıklı mimarlık ve mühendislik hizmeti almış ve denetimi yapılmış yapılarda güvenle ikamet etmek her kentlinin hakkıdır. Takipçisi olacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.