Ameliyat için açlık grevi

Yurt Dışı Haberleri —

Lena İleni Açıkgöz

Lena İleni Açıkgöz

  • Almanya’da tutuklu bulunan Grup Yorum üyeleri için Lena İleni Açıkgöz Berlin’de Adalet Bakanlığı binası önünde 286  gündür açlık grevinde. 

HAKAN TÜRKMEN/BERLİN

Açıkgöz, Alman Ceza Kanunu 129a/b yasalarının kaldırılması ve Almanya’da tutuklu bulunan Kurtuluş Dergisi yazarı ve gazeteci Özgül Emre, Grup Yorum üyesi İhsan Cibelik, Grup Yorum gönüllüleri Serkan Küpeli ve Hasan Okutan’ın özgürlüğü için açlık grevinde. Taleplerinden biri de kanser teşhisi konulan İhsan Cibelik’in ameliyat edilmesi.

Açlık grevine 4 kişi olarak başladıklarını belirten Açıkgöz, “Mahkeme heyeti İhsan Cibelik için ameliyat sözü verdikten sonra 3 arkadaşım direnişi bana devretti. Ben direnişime devam ettim ve yanılmadığımı da gördüm. Daha önce de söz verilmiş ve İhsan Cibelik’in ameliyatı, bir hafta kala gerekçesiz bir şekilde iptal edilmişti. 23 aydır ameliyat edilmeyen İhsan Cibelik’in 9 Nisan’da ameliyat edildiğini avukatları aracılığıyla öğrendik. Fakat durumu nasıl, kanser hücreleri dağıldı mı, ameliyat hangi ortamda gerçekleşti bilmiyoruz. Tedavi ediliyor mu, ediliyorsa hangi şartlar altında gerçekleşiyor, ailesi de avukatları da bizler de bilgi alamıyoruz. Bu nedenle direnişimi devam ettiriyorum” dedi. Açlık grevine katıldığında 94 kilo olan Lena, 60 kiloya düşmüş durumda, sağlık sorunları da yaşıyor. “Dayanışarak birbirimize katkı sunabiliriz” diyen Açıkgöz, “129 yasaları hak gaspıdır ve herkes için geçerlidir. Buna karşı birlikte mücadele etmeliyiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.