Ankara polisi merkezli kriz sürüyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü

Ankara Emniyet Müdürlüğü

  • Devletin bir kanadının beslediği mafya unsurlarından Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan ve evleri aranan 3 polisin gözaltına alınması sonrası, devlet bürokrasisi ve Cumhur İttifakı içinde alenileşen kriz, sürüyor.

Ankara'da Ayhan Bora Kaplan soruşturması sonrasında ortaya atılan iddialar çerçevesinde başlatılan ön soruşturma kapsamında, Kaplan soruşturmasından sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, müfettiş raporu sonrasında açığa alınmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mülkiye Başmüfettişlerinin raporu doğrultusunda üç emniyet müdürünün çığa alındığı süreç için "komplo" demişti.

Bunun üzerine AKP Genel Başkanı ve Türk Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan, önceki gün Saray'da MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüştü. İçişleri Ali Yerlikaya'nın bu görüşmeye çağrılmaması dikkat çekti. 

Bildiğini, gördüğünü söyledi

Erdoğan, dün de Grup Toplantısı öncesi eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Erdoğan, Grup Toplantısı'nda bu mevzuya değindi ama örtülü, muğlak ve hedef alınan öznenin belirsiz olduğu bir konuşma yaptı. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ettiğini; kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka sorduğunu belirten Erdoğan, "Bürokratik vesayetin yeniden hortlamasına izin vermeyiz" dedi. Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar olduğunu bildiğini ve gördüğünü kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık, hepsinden güçlenerek çıktık. Fitne ve nifak odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Türkiye Yüzyılı'nın inşası için omuz omuza çalışmayı sürdüreceğiz. FETÖ'ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalamak isteyenleri görüyoruz ki asla boş durmuyor. Kuklayı da kuklacıyı da oyunu kimin yazdığını da çok iyi biliyoruz." 

Yerlikaya muamması

Türk medyası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıdan sonra İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı da görüşmeye çağırdığını; Yerlikaya'nın Meclis'te katılacağı Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplantısını iptal edip saat 16.00’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini iddia etti. Bakanlık ise bu iddiayı yalanladı. Haber hazırlanırken bu konudaki belirsizlik sürüyordu.  ANKARA

 

* * *

Kavala’nın talebine ret

Osman Kavala’nın yeniden yargılanması için yapılan başvuru, bir kez daha reddedildi. Gezi Parkı Davası'nda müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala'nın avukatının yeniden yargılama talebiyle yaptığı üçüncü başvuru, oluşturulan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından oy birliğiyle reddedildi. Yeniden yargılama talebi daha önce 13. Ceza Mahkemesi tarafından reddedilen Kavala’nın avukatı Hilal Zengin, bu karara itiraz etmişti. İtiraz dilekçesinde, Gezi davasında kararı veren hakimlerin yeniden yargılama talebini karara bağlayamayacakları gerekçesini savunmuştu. İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.