“Annenin ölümü neden haber oldu” baskını

  • Hatay’ın Samandağ ilçesindeki Tekebaşı Mahallesi’nde polis baskınında hayatını kaybeden 70 yaşındaki Edibe Özçelik’in ailesinin yaşadığı eve polis yine baskın yaptı.

Bu kez savcılığın gerekçesi, ilk baskında yer alan polislere soruşturma izni verilmemesinin haberlere yansıması.

Olayın basına yansımasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Ümit Özçelik bianet’e yaptığı açıklamada, “Bu kez kapıları kırmadan geldiler, demek ki böyle de oluyormuş” dedi.

Edibe Özçelik, 17 Ocak 2020’de, sabaha karşı 04.45 sıralarında evlerine düzenlenen polis baskını sırasında fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede aynı akşam hayatını kaybetmişti.

Polislere soruşturma izni verilmedi

Bianet’ten Ayça Söylemez’in görüştüğü Servet Özçelik, “evlerine kapıları kırarak girip arama yapan polislerin annesi için ambulans çağırmalarına uzun süre izin vermediğini ve annesinin durumu kötüleşene kadar evde bekletildiğini” belirterek polisler hakkında savcılığa suç duyurusu yaptıklarını söylemişti.

Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu sonrası başlatılan soruşturma kapsamında baskını düzenleyen polislere soruşturma izni verilmedi. Aile, bu karara itiraz etti, itirazlarının sonucunu bekliyorlar.

Polislerin soruşturulmayacak olması basına yansıyınca Ümit Özçelik hakkında yeni bir soruşturma açıldı. Ümit Özçelik şu bilgileri verdi: “Annemizin ölümüne sebep olanların soruşturma izni verilmedi ama bu olay haber yapılınca savcı beni ifadeye çağırdı, neden haber yapıldığını sordu. Savcı bana haberleri benim yaptırıp yaptırmadığımı sordu, ‘Haber yapmak suç mu?’ dedim…”

Bu kez ev araması gündüz yapıldı

Özçelik, bazı haberlerde polislere soruşturma izni verilmemesiyle ilgili “Katilleri koruyorlar” yorumunun yapıldığını, savcıya da bu sebeple suçlu aradıklarını söyledi.

Bu ifadeden bir hafta sonra, 23 Mart 2021’de evlerine yeniden polis gitti. Soruşturma kapsamında savcılık, evin aranması talimatı vermişti.

Özçelik, “23 Mart’ta evden çıktım, babam aradı, evde polisin arama yaptığını haber verdi. Eve geri göndüm, bu kez kapıyı kırmadan girmişlerdi. Dijital materyal aradıklarını söylediler.

Annemin ölümüyle ilgili polislerin yargılanması için Hatay’da imza topluyorduk, yaklaşık 1200 imzanın olduğu kağıtlara da el koydular. O imzaları Adalet Bakanlığı ve Meclis’e göndereceğimizi söyledik. Bir de evde biri çalışmayan iki tablet vardı, onlara da el kondu.

Demek ki ev araması gündüz de yapılabiliyormuş ya da ifadeyi tebligat gönderip alabiliyorlarmış… Annemin fenalaştığı 17 Ocak’taki gibi kapıyı kırmalarına gerek yokmuş” diye konuştu.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.