Antisemitistlere gözaltı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Bavyera eyaletinin birçok kentinde aralarında Türklerin de bulunduğu antiseministlere eş zamanlı baskın düzenlendi, 17 kişi gözaltına alındı. 

Almanya'da sosyal medyada "antisemitik nefret söylemi" paylaşımları yaptığı tespit edilen ve aralarında Alman vatandaşlığı almış Türklerin de bulunduğu 17 kişinin evine baskın düzenlendi. Münih başta olmak üzere Bavyera eyaletin çok sayıda kentinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda yaşları 18 ile 62 arasında değişen 15 erkek ve iki kadın gözaltına alındı. DPA, polisin şüphelileri sorguladığını ve evlerinden cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere çok sayıda kanıta el koyduğunu söyledi.

Katliamı kutlayan Türkler
Gözaltına alınanların Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırıları "kutladıkları" ve "sosyal medyada Yahudilere karşı nefret söylemi yaydıkları" söyleniyor.
Şüphelilerden birinin WhatsApp'taki bir okul sohbetinde bir palyaçoyu gösteren ve üzerinde "Yahudilere gaz sıkın" yazan bir çıkartma gönderdiği iddia edildi. Alman-Türk çifte vatandaşlığı olan bir başka kişi de hesabından "Yahudi oğullarının yok edilmekten başka bir şeyi hak etmediğini" yazmakla itham ediliyor.

Türk’ün Hitler sevdası
Türk vatandaşı olan bir başka şüpheli ise 7 Ekim saldırılarından kısa bir süre sonra Adolf Hitler'in bir fotoğrafını "Tüm Yahudileri öldürebilirdim ama neden öldürdüğümü göstermek için bazılarını canlı bıraktım" başlığıyla paylaşmakla suçlanıyor. Bu mesajın yanında ise Filistin bayrağı, "Özgür Filistin" yazısı ve zafer işareti içeren bir emoji paylaştığı öne sürülüyor. MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.