90 yaşındaki dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Güler, kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybetti.

1928 yılında İstanbul’da doğan Ara Güler, fotoğraf ve sinema ile çok erken yaşlarda tanıştı. 1958 yılından itibaren dünyaca ünlü Time-Life ve Paris Match gibi dergiler için de çalışmaya başlayan Ara Güler, 1962’de Master of Leica unvanı kazandı.  Kariyeri boyunca pek çok ünlü isimle foto-röportaj yapan Ara Güler’in çalıştığı isimler arasında Pablo Picasso, Winston Churchill, Salvador Dali, Alfred Hitchcock, John Berger, Bertrand Russell var.

Günümüzde fotoğrafları dünyanın pek çok farklı müzesinde sergilenen Ara Güler, Photography Annual tarafından „Dünyanın En İyi 7 Fotoğrafçısı“ndan biri seçilmişti.

Ara Güler’in 90. yaş günü olan 18 Ağustos’ta İstanbul bomontiada’da kendi çalışmalarının yer aldığı bir müze açılmıştı. Hayatını kaybeden Ara Güler geride sayısız fotoğraf, röportaj ve çok sayıda kitap bıraktı. 

 

 İSTANBUL