HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 23 Ekim'de Ardahan’ın Göle İlçesi yakınlarında gerçekleşen eylemle ilgili dün yazılı açıklamada bulundu. Akyol Köyü yakınlarında operasyona çıkan birliklere yönelik gerillaların bir eylem gerçekleştirdiği; eylemde 3 askerin öldüğünü, 4’ünün de yaralandığı bildirildi.  Açıklamada Kuzey Kürdistan’daki operasyonlar hakkında da bilgi verildi. Buna göre; 20 Ekim'de Muş’a bağlı Kızılağaç, Zengok, Kozmê alanlarında hava destekli başlatılan operasyon 3 gün sonra; 22 Ekim'de Van’ın Başkale İlçesi’ne bağlı Masiro Vadisi’nde, korucuların da katılımıyla başlatılan operasyon da ertesi gün sona erdirildi.
HPG, 22 Ekim'de Şırnak’ın Uludere İlçesi'ne bağlı Şehit Kendal alanından sınırı geçmek isteyen Kobra tipi bir helikopterin gerillalar tarafından vurulduğunu da açıkladı. Darbe alan helikopterin sınırı geçemeden geri dönmek zorunda kaldığı belirtildi. Açıklamada, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Goste alanın da 23 Ekim'de topçularca bombalandığı bildirildi.

Girana Karakolu’na eylem

Kadın ordusu YJA Star'ın da Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Girana Karakolu’na eylem düzenlediği açıklandı.  Açıklamada, hedeflerin etkili vurulduğu belirtildi, "Ancak ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir” denildi.

ANF/BEHDİNAN